DRUŠTVO PREPORUKA

UCG: Raspisan konkurs za drugi upisni rok

Univerzitet Crne Gore raspisao je konkurs za upis studenata na prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2020/21 godinu, koji se finansiraju iz Budžeta Crne Gore. Ukupan broj mjesta u drugom upisnom roku je 822.

Ukupan broj mjesta na svakom studijskom programu povećava se za po jedan odsto po principu afirmativne akcije.

Imajući u vidu aktuelnu situaciju i mjere koje se preduzimaju radi prevencije i sprečavanja širenja COVID-19, u skladu sa važećim naredbama Ministarstva zdravlja i preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Univerzitet Crne Gore organizuje isključivo elektronsko prijavljivanje na predmetni konkurs, uz obavezu slanja originalnih dokumenata isključivo putem pošte.

-Pravo prijave na konkurs za upis na studije ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija – navode u UCG.

Prijave na konkurs se podnose elektronski u subotu, 18. jula 2020. godine, do 16 sati, kada će sistem biti zatvoren.

-Dokumentacija precizirana tačkom Konkursa mora biti elektronski dostavljena u roku za podnošenje. Neblagovremeno podnijeta prijava, odnosno dokumentacija koja čini njen sastavni dio, neće se uzeti u razmatranje – upozorili su iz UCG.

Konačnu valjanost prijave sa dokumentacijom komisija za upis organizacione jedinice cijeni nakon prijema originalne dokumentacije.

-Prijava kandidata koji ne dostavi originalnu dokumentaciju smatraće se nepotpunom i neće se uzeti u razmatranje prilikom rangiranja – navodi se u saopštenju.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 21. jula 2020. godine.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, u periodu 21-22. jul 2020. godine.