DRUŠTVO PREPORUKA

UCG: Novi dekan Fakulteta dramskih umjetnosti doc. dr Edin Jašarović

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore konstatovao je danas prestanak funkcije dekana Fakulteta dramskih umjetnosti prof. Sanje Garić, čime je počeo i mandat novog dekana doc. dr Edina Jašarovića.

Na današnjoj sjednici, u okviru kadrovskih pitanja, danas je imenovana i Komisija za sprovođenje postupka za izbor izvršnog direktora Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra.

U Komisiji, koja će procijeniti blagovremenost i potpunost dokumentacije prijavljenih i dati mišljenje o ispunjenosti uslova za izbor, su prof. dr Gordana Paović-Jeknić, kao predsjednica i članovi mr Goran Jovetić i dr Miljan Gogić.

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. Dr Duško Bjelica je kazao da je Upravni odbor danas dao i saglasnost Institutu za biologiju mora za zaključenje ugovora sa Zavodom za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

-Ugovor će biti zaključen za pružanje usluga biološkog monitoringa površinskih priobalnih voda, uzrokovanje i analizu bioloških elemenata kvaliteta u priobalnim i mješovitim vodama, na ukupno 10 lokacija određenih u Listi lokacija, koja je sastavni dio ugovora. Ovaj ugovor je u skladu sa Programom monitoringa površinskih i podzemnih voda za 2020. godinu, koji je donijela Vlada Crne Gore – saopštio je predsjednik Bjelica.

Od prihoda ostvarenih po ovom osnovu, dodaje on, u budžet Univerziteta Crne Gore izdvajaju se sredstva u skladu sa Statutom Univerziteta Crne Gore i drugim opštim aktima.