DRUŠTVO PREPORUKA

UCG: Sva mjesta popunjena na Građevinskom fakultetu

Na Građevinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore popunjena su sva mjesta za upis u prvu godinu studija, predviđena Konkursom, za studijsku 2020/2021. godinu.

Prodekan za nastavu ovog fakulteta doc. dr Ivana Ćipranić navodi da se za upis na fakultet prijavio 121 kandidat, a da je u skladu sa Konkursom, pravo na upis ostvarilo njih 110.

Ivana Ćipranić

– Razumljivo je interesovanje za upis na Građevinski fakultet, s obzirom na potražnju građevinskih inženjera svih profila na tržištu rada. Nadamo se da će se ovakav trend nastaviti i narednih godina. Posebno nas raduje da se ove godine među 110 kandidata, koji su stekli pravo na upis, nalazi 47 kandidata sa diplomom Luča – kazala je Ćipranić.

Prilikom upisa, dodaje ona, kandidati su rangirani na osnovu uspjeha iz srednje škole, kao i na osnovu uspjeha na eksternom maturskom ispitu.

Kandidatima se vrednuje uspjeh koju su imali u toku srednjoškolskog obrazovanja iz dva predmeta koja su od značaja za savladavanje izabranog studijskog programa, a za Građevinski fakultet su to matematika i fizika (ili mehanika).