DRUŠTVO PREPORUKA

POMORSKA NESREĆA U BUDVI: Uhapšen maloljetnik

Ilustracija

Tridesetjednogodišnja M. Š. stradala je danas u pomorskoj nesreći u budvanskom akvatorijumu.

U sudaru manje jahte i barke, povrijeđen je i V. S, koji je sa stradalom M. Š. bio u barci.

Zbog sumnje da je, upravljajući jahtom, izazvao tešku nesreću na vodi, budvanska policija uhapsila je sedamnaestogodišnjeg M.S.

Prema saznanjima ,,Vijesti” iz Uprave policije, tužilaštvo maloljetnika tereti da je počinio teško krivično djelo protiv bezbjednosti saobraćaja u sticaju s krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti.

Izvor iz istrage kazao je da je jahta prešla preko barke i prepolovila je, nakon čega je potonula.

– Nakon sudara povrijeđeni V.S. je pokušao da spasi tridesetjednogodišnjakinju, ali je ona na mjestu stradala – kazao je isti sagovornik.

On je objasnio da se nesreća dogodila između Školjića i Mogren plaže na otvorenom moru.

– Niko od osam osoba koje su bile na jahti nije povrijeđen. Oni su nakon nesreće privedeni u prostorije Centra bezbjednosti Budva i od svih je uzeta izjava. Tužilac, koji je rukovodio uviđajem, naložio je da se uhapsi M.S (2003), koji je upravljao jahtom – kazao je sagovornik ,,Vijesti”.

Objasnio je i da će tek nakon završenog vještačenja biti poznato kako je došlo do nesreće u budvanskom akvatorijumu i koji je uzrok.

Stradala M. Š. službenica je Uprave policije. Iz te institucije ,Vijestima” je nezvanično rečeno da je bila zaposlena u Sektoru kriminalističke policije.

Izvor: Vijesti.me