Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

NTO: Sada je borba za svakog gosta, iduće godine očekujemo oporavak turizma

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Željka Radak – Kukavičić  gostujući u “Bojama jutra” kazala je da su predviđanja u pogledu turizma ove godine nezahvalna, te da se trude da ostvare barem nešto od turističkog prometa.

-Sada je borba za svakog gosta. Očekujemo da iduća godina bude godina turističkog oporavka – kazala je Željka Radak – Kukavičić.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije ističe da je cilj turističke privrede ove godine da pripreme atraktivne turističke paket aranžmane kako bi doveli što veći broj gostiju.

-Pozivam hotelijere da svoju ponudu postave na portalu Ljetuj doma, uslov je da moraju da imaju popust u aranžmanima, a to je stvar poslovne politike – rekla je Radak – Kukavičić.

Ona je navela da su na Žabljaku i Kolašinu gotovo svi hoteli otvoreni, a na primorju zavisi od grada do grada. Trenutno najviše gostiju ima u Budvi, a kada je u pitanju avio sabraćaj za jun i jul, Aerodromi Crne Gore opslužili su 12,500 putnika.

Direktorica NTO kaže da očekuju turiste iz zemalja prema kojima je Crna Gora otvorila granice, kao da i da vjeruje da će naši građani koji žive u tim državama, odmor provesti u svojoj zemlji.

-Naši hotelijeri poštuju protokole. Očekujem da ćemo odgovorno dočekati naše goste – rekla je Radak – Kukavičić.

Turistička privreda sa velikim nestrpljenjem očekuje Vladin treći paket mjera, za kojeg se nadaju da će ići u pravcu očuvanja turističke privrede kako bi narednu godinu dočekala spremno, poručila je direktorica NTO.

 

Izvor: Vijesti