MAGAZIN PREPORUKA

NTO: Slovenački novinar u studijskoj posjeti Crnoj Gori

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je, u cilju promocije turističke ponude za predstojeću ljetnju sezonu, organizovala studijsku posjetu slovenačkog novinara Igora Fabjana, koji piše za prestižne slovenačke medije Delo, Slovenske novice, Horizont, Naša žena i Potovanja in stil.

Za novinara je organizovana posjeta nacionalnim parkovima Biogradska gora, Durmitor i Skadarsko jezero, gdje je imao priliku da fotografiše neke od najljepših netaknutih crnogorskih predjela.

Upoznao se i sa ponudom seoskog turizma prilikom obilaska sela Godinje u Crmnici, gdje je organizovana degustacija vina u tradicionalnom vinskom podrumu i seoskog domaćinstva Karadžić u selu Kovačica na Žabljaku.

– Kada je u pitanju ponuda promorja, on je posjetio Budvu, Tivat, marinu Porto Montenegro i luksuzno turističko naselje Luštica bay, a novinaru je organizovana i vožnja brodićem po tivatskom zalivu gdje je obišao Ostrvo cvijeća, Sveti Marko i Gospu od Milosti – navodi se u saopštenju NTO.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u okviru nove turističke kampanje ,,U društvu prirode” realizuje promotivne aktivnosti na strateški važnim emitivnim tržištima, među kojima je i tržište Slovenije.

– Studijska posjeta slovenačkog novinara realizuje se uz podršku lokalnih turističkih organizacija Žabljaka, Bara i Tivta. Očekuje se da će ova posjeta rezultirati pozitivniim člancima i reportažama o našoj turističkoj destinaciji – poručili su iz NTO.