DRUŠTVO PREPORUKA

UP: Beranac osumnjičen da je djecu tjerao da prose, pa novac trošio na alkohol i kockanje

Ilustracija

Beranac T.K. (39) uhapšen je zbog sumnje da je pod prijetnjom i koristeći silu, zloupotrebom odnosa zavisnosti, prinuđivao svoju djecu B.K. (14) i A.K. (20) da se bave prosjačenjem. Sumnja se da su novac koji su sticali na taj način predavali njemu, da bi ga koristio za lične potrebe, odnosno za kupovinu alkohola i za kockanje, saopštili su iz Uprave policije.

-Sumnja se da je T.K. maloljetnog B.K. prinuđivao na prosjačenje od njegove pete godine života, a ukoliko bi se desilo da mu novac ne donese ili da donese manju količinu novca, fizički ga je napadao i kažnjavao. Maloljetni B.K. je zbog takvog načina života trpio velike posljedice koje su se odražavale na njegovo zdravlje, usljed čega je često bio i na bolničkom liječenju – piše u saopštenju Uprave policije.

Takođe, na isti način je, sumnja se, T.K. prinuđivao na prosjačenje i fizički zlostavljao i A.K. i to od njegove sedme do 16. godine života, kada je istjeran iz kuće od strane oca, budući da se usprotivio takvom načinu života, dodaju iz policije.

Osumnjičeni T.K. je uhapšen i uz krivičnu prijavu sproveden nadležnom državnom tužiocu u Bijelom Polju.