DRUŠTVO PREPORUKA

BEGIĆ: Virus se prenosi lakše nego očekivano, situacija u Pljevljima se komplikuje

Arhiva

Epidemiološka situacija u Pljevljima izazvana virusom kovid 19 je složena i dodatno se komplikuje, ocjenjeno je nakon današnje sjednice Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, kojem je presjedavao predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović.

Sjednici je prisustvovao i člana Nacionalnog koordinacionog tijela Senad Begić.

Kovidom 19 u Pljevljima je trenutno zaraženo 16 građana, a njih četvoro je hospitalizovano.

– U samoizolaciji nalazi se 119 osoba, a pod zdravstvenim nadzorom 62 osobe. Četrdeset sedam osoba bile su u kontaktu u sa pozitivnim pacijentima. Na analizu u Institut za javno zdravlje poslato je 566 uzoraka iz Pljevalja – rekla je epidemiološkinja pljevaljskog Doma zdravlja Biljana Čarkilović.

Kazala je da se u Pljevljima epidemiološka situacija dodatno komplikuje jer se povećava broj zaraženih osoba starijih od 60 godina.

Epidemiološku situaciju u Pljevljima epidemiolog Senad Begić ocjenio je kao poprilično komplikovanu i kao druge crnogorske opštine nosi potencijal za dalji razvoj novooboljelih u danima koji su pred nama.
– Radi se o činjenici da se novi korona virus lakše prenosi nego što je to bilo ko očekivao. Jedino što nam je ostalo i na čemu možemo da insistiramo i jedino što može sve da nas spasi je striktno pridržavanje mjera prevencije. Ja se iskreno nadam, a vidio sam da su građani Pljevalja poprilično svjesni situacije i nadam se da će njihovo ponašanje biti takvo da neće dovesti do nekog daljeg pooštravanje mjera – rekao je Begić.

Predsjednik Opštine Igor Golubović kazao je da je vanredna sjednica lokalnog štaba za zaštitu i spašavanje održana zbog značajno pogoršane epidemiološke situacije u Pljevljima izazvane novim korona virusom.

On je kazao da epidemija ,,polako daje zabrinjavajući karakter u Pljevljima”.

Golubović je kazao da od večeras ugostiteljski objekti neće moći da rade više od 23 sata, a da će sprovođenje te mjere nadgledati Komunalna policija.

Izvor: Vijesti.me