Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Suvi kolovozi, vidljivost mjestimično smanjena

Saobraća se po suvim kolovozima. Vidljivost je mjestimično smanjena. Savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu. Na dionicama gdje se izvode radovi važi izmijenjen režim saobraćaja a poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije je obavezno, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

Od 23.06.2020. godine do 23.07.2020. godine na regionalnom putu R-3 dionica Pljevlja-Metaljka, zbog izvođenja bušačko-minerskih radova, dolazi do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 09.00 do 11.00 i od 14.00 do 16.00 sati.

Na putnom pravcu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka saobraćaj će se obustavljati u terminu od 08.00 do 16.00 sati zbog izvođenja bušačko-minerskih i asfalterskih radova u periodu od 03.07.2020. do 31.07.2020. godine.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat, zbog izvođenja radova na priključenju opštine Herceg Novi na regionalni vodovod, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi i do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Na regionalnom putu Krstac-Ivanova Korita, na dionici Medjuvršje-Ivanova Korita od 26.06.2020. do 25.07.2020. godine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, uz poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije.

Do završetka radova na rekonstrukciji puta Lubnice-Jelovica odobrava se obustava režima saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od dva sata u terminu od 07.00 do 17.00 sati.

Na regionalnom putu Mojkovac-Đurđevića Tara, u mjestu Gojakovići, saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23 Cerovice-Rogami, dionica Rogami-Spuž, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-4, dionica Podgorica-Božaj, zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Tuzima, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Do završetka radova odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice kod Doma Vojske i kod skretanja za Gradiošnicu na mag. putu M- 11, dionica Lepetani-Tivat.

Ulazak u Crnu Goru omogućen je stranom državljaninu uz sljedeće uslove:
– Bez dodatnih ograničenja ako ispunjava sva tri sljedeća uslova: 1: rezident je neke od država sa „zelene liste“ ili je boravio najmanje 15 dana pred ulazak u Crnu Goru u državi sa „zelene liste“ i 2: nije u periodu od 15 dana prije ulaska u Crnu Goru do dana ulaska boravio u nekoj od država izvan „zelene liste“ i 3: nije putovao u neku ili kroz neku od država izvan „zelene liste“ osim u tranzitu (tranzit je proputovanje bez zadržavanja, što se dokazuje uvidom u putni dokument).

„Zelena lista“: države članice Evropske unije (Austrija, Belgija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Holandija, Hrvatska, Irska, Italija, Kipar, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Mađarska, Malta, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Španija i Švedska) i Alžir, Andora, Australija, Bahami, Barbados, Brunej, Fidži, Filipini, Gruzija, Indonezija, Island, Jamajka, Japan, Jordan, Južna Koreja, Kambodža, Kina, Kostarika, Kuba, Liban, Madagaskar, Malezija, Maroko, Mauricijus, Monako, Mongolija, Mozambik, Nikaragva, Norveška, Novi Zeland, Palestina, Papua Nova Gvineja, Paragvaj, Sejšeli, Senegal, Švajcarska, Tadžikistan, Tajland, Trinidad i Tobago, Tunis, Urugvaj, Uzbekistan, Venecuela, Vijetnam i Zambija.
– Uz negativan rezultat PCR ili ELISA testa na COVID-19 star ne više od 72 sata ako ispunjava sva tri sljedeća uslova: 1: rezident je neke od država sa prethodne, „zelene liste“ ili ove „žute liste ili je boravio najmanje 15 dana pred ulazak u Crnu Goru u državi sa prethodne, „zelene liste“ ili ove „žute liste“ i 2: nije u periodu od 15. dana prije ulaska u Crnu Goru do dana ulaska boravio u nekoj od država izvan prethodne, „zelene liste“ ili ove „žute liste“ i 3: nije putovao u neku ili kroz neku od država izvan prethodne, „zelene liste“ i ove, „žute liste“ osim u tranzitu (tranzit je proputovanje bez zadržavanja, što se dokazuje uvidom u putni dokument).

„Žuta lista“: Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Turska, Izrael, Ukrajina i Singapur.

– Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezni PCR test neće biti moguć preko graničnih prelaza Šćepan Polje-Hum, na putnom pravcu Plužine-Foča i Meteljka-Metaljka na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče.

Zbog povećanja broja aktivnih slučajeva infekcije u Rožajama zatvara se granični prelaz Vuče-Godovo na putnom pravcu Rožaje-Tutin.

Granični prelaz Vraćenovići na putnom pravcu Nikšić-Bileća je zatvoren za saobraćaj zbog izvođenja radova na rekonstrukciji.

Intenzitet saobraćaja je umjeren.