PREPORUKA ZDRAVLJE

SAVJETI: Kako njegovati kosu na visokim temperaturama

Briga o koži u ljetnjem periodu je već odavno poznata, ali isto tako, potrebno je zaštititi i kosu, naročito od soli, hlora i jakog UV zračenja kako ne bi izgubila sjaj i postala suva i lomljiva.

Njegovanija kosa ima veće šanse da ostane imuna na ove uticaje, od one koja to nije, ali i jednoj i drugoj je potrebna dodatna njega i oporavak. U nastavku vam donosimo tri savjeta kako bi vaša kosa i ljeti izgledala savršeno.

Izbjegavajte farbanje

Svaka žena voli imati savršenu frizuru i tokom ljeta, ali to je pravo vrijeme da kosi dopustimo malo odmora. Sunce će dovoljno negativno uticati na nju te nije potrebno otežavati situaciju korištenjem teških boja.

Skratite vrhove kose

Skraćivanje kose na svakih četiri do šest sedmica po jedan centimetar pomaže da ona ostane zdrava i sjajna. A skraćivanje krajeva nakon sunčanja i morske soli ili hlora je imperativ u ovim vrućim danima.

Prirodni šamponi su pravi izbor

Najbolje rješenje kako biste zaštitili svoju kosu od dodatnog isušivanja i kako biste joj pomogli da se oporavi je da privremeno koristite blage šampone poput baby šampona.

Prirodne maske i biljna ulja

Uz ove savjete, preporučuje se i uobičajena njega kose, odnosno nanošenje prirodnih maski i biljnih ulja koja će kosi dati ljepši i zdraviji izgled.

 

Izvor: Wall