DRUŠTVO PREPORUKA

LAZOVIĆ: Hospitalizovana 54 pacijenta, jedan preminuo

U 16 sati je 54 pacijenta hospitalizovano u Crnoj Gori, saopštio je šef Kriznog medicinskog štaba dr Ranko Lazović na konferenciji za novinare.
U Kliničkom centru Crne Gore je 18 pacijenata, 13 na Infektivnoj klinici, četiri u Poluintenzivnoj klinici koji su stabilni dok je jedan u Intenzivnoj klinici na respiratoru teškog stanja i životno ugrožen. Trenutno su u transportu još tri pacijenta za KCCG, dva su iz Berana.
U Baru je sedam pacijenata i svi su stabilno, u Nikšiću su dva pacijenta i oni su stabilni, dok ih je u Beranama 24 i tamo su tri pacijenta u jedinici Intenzivne njege. Ta tri pacijenta nisu na respiratoru.
Kako je rekao dr Lazović, danas je u Beranama preminuo pacijent 1953. godište.
On je dodao i da je devet zdravstvenih radnika pozitivno na korona virus, a da ih je u samoizolaciji 86.
– Vrlo nas brine starosna struktura oboljelih. Prosjek je 43 godine, a od pacijenata u bolnicama je prosjek 53 godine – rekao je Lazović.
On je podsjetio građane da se pridržavaju mjera – fizičke distance, pranja ruku i nošenja zaštitne maske.
– Maska se svugdje može nositi, osim u snu. Nema sjedjenja grupnog u kafanama, zaboravite svadbe, sahrane, vjerska i politička okupljanja. NKT može veoma lako da donese odluku kao i prvi put, da zatvorimo sve, ali, opet nas čeka okruženje, otvaranje granica – kazao je Lazović.
B.R.