MODA SLAJDER

MASTER FASHION WEEK: Nataša Pejović otvorila, Marina Banović-Džuver zatvorila drugu modnu noć

Master Fashion Week Montenegro završen je sinoć na otvorenom prostoru Bemax Arene u Podgorici.
Program je, u okviru Orbico Fashion Day-a, otvorila Nataša Pejović sa kolekcijom od 12 modela za proljeće/ljeto 2020. godine. Haljine su bile svečane, pripijene, kratke i duge, asimetričnih, pufnastih rukava i sa dosta ručno rađenih detalja, resa i čipke. U koloritu, preovladavale su pastelne nijanse – žuta, roza, boja kajsije, ali je bilo i bijele i crne. Izlazak svake manekenke pratio je uživo saksofonista koji je svirao poznate hitove.

This slideshow requires JavaScript.

Kako je rekla Pejović u ranijem razgovoru za MNE magazin, ovo je njena najbolja i najluksuznija kolekcija do sada.
Nakon Nataše Pejović, publici je kolekciju od 14 modela predstavila Anja Adamović u sklopu brenda ,,Mina Leone”. Za kolekciju ,,Over the Rainbow” rekla je: ,,Moja bajka počinje iznad duge.” i upitala posjetioce ,,Gdje počinje vaša?” Onda je na pistu izašla violinistkinja u ciklama haljini sa crnim šeširom i crnom zaštitnom maskom. Ona je pratila na violini modele koji su hodali pistom.

This slideshow requires JavaScript.

Crni šeširi i biserne ogrlice bili su dio aksesoara u ovoj kolekciji koja je obilovala haljinama, takođe pufnastih i asimetričnih rukava i kompletima i šortsevima. Od boja bile su zastupljene bijela, siva, pastel, ciklama, siva, tirkiz, žuta i teget.
Studenti prve godine odsjeka Modnog dizajna na FDM, Univerziteta UDG, poručili su publici: ,,Očekujte nešto autentično i mistično.” Tako je i bilo. Vrlo zanimljiva kolekcija osam mladih kreatora. Svako od njih dao je lični, umjetnički pečat u kreacijama geometrijskih oblika, većinom crno-bijelih na bijeloj podlozi.

This slideshow requires JavaScript.

Modeli su bili i ženski i muški, pa su tako prikazane razne šare na majicama, mantilima i haljinama.
Nina Dulović, u okviru brenda ,,Nina's boutique Collection & Design” prikazala je 15 modela. Kolekcija je obilovala haljinama koje su u gornjem dijelu imale korsete, bile su svečane, pripijene i lepršave. Crni sako umjesto džepova imao je pozlaćene rese. Od boja su preovladavale pastelne, ali bilo je bijelih i crnih odjevnih kombinacija.

This slideshow requires JavaScript.

Ovo izdanje Master Fashion Week Montenegra zatvorila je Marina Banović-Džuver koja je i ovoga puta uspjela da oduševi publiku  kolekcijom ,,Iščekivanje”, a nazvala je zbog ,,iščekivanja ljeta, dodira, svega onog što nas čini živima, u iščekivanju kraja pandemije korona virusa koja je zahvatila cijeli svijet.”
Kako je kazala u ranijem intervjuu za MNE magazin, kolekcija je u potpunosti ,,ljetnja priča” i zaista je cijela odisala ljetom, romantikom i optimizmom.  Otvorena je kombinacijom bijelih pantalona i interesantnom cvjetnom tunikom sa više slojeva karnera. Čak su i bijele tašne koje su pojedine djevojke nosile uz svoje kombinacije bile u stilu karnera. Preovladavali su cvjetni motivi, vez i čipka. Nijanse su, takođe, bile ljetnje, romantične – pastelne i bijele. Haljine su imale i interesantne detalje, od pozlate, velikih džepova, čipke u donjem dijelu do roze mašnica na plavoj podlozi. Pored haljina, prikazani su kompleti, košulje sa pantalonama, a jedan od roze šortseva ukombinovan je sa roze majicom sa kapuljačom. Mjesto u ovoj kolekciji našao je i roze kupaći kostim sa  ogrtačem, ali i pripijeni ciklama komplet tunike i pantalona. Aksesoar je bio jednako interesantan pa se mogla vidjeti zaštitna maska, zatim kreativan detalj nalik velu sa cvijećem i štapićima koji je ličio na krunu. Tu su bili i l šeširi, tašne i nakit. Kolekcija je izrađena od lana, pamuka, svile i viskoze. Banović-Džuver za ovu kolekciju dobila je aplauz od publike.

This slideshow requires JavaScript.

Za frizure manekenki obje večeri bio je zadužen tim Zorana Vukčevića, dok je šminku obezbijedio Farmasi.
Organizator je bila Modna komora Crne Gore.
B.R.
Foto: B. Šekularac