DRUŠTVO PREPORUKA

KORONAVIRUS: U beranskoj bolnici hospitalizovano 18 pacijenata

Direktor Opšte bolnice u Beranama Budimir Dabetić kazao je da je u toj zdravstvenoj ustanovi trenutno hospitalizovano 18 pacijenata, od kojih najmlađi ima 30, a najstariji 84 godine.

Ističe da je bolnica u tom gradu ovih dana dosta opterećena.

Pojašnjavajući da je Opšta bolnica u Beranama Kovid bolnica za sjever zemlje, izuzev za Pljevlja, Dabetić je rekao da je od ukupnog broja oboljelih njih četvoro iz Berana, osam iz Rožaja, dok su tri pacijenta iz Bijelog Polja.

-Na Intenzivnoj njezi su četiri pacijenta. Tri su vitalno ugrožena, ostali su kardio-cirkularno i respiratorno stabilni i na kontinuiranom su kiseoniku – kazao je Dabetić u Jutarnjem programu TVCG.

Gro pacijenata u toj bolnici su, kaže, pacijenti sa respiratornim tegobama. Dio bolnice je određen i za ostale pacijente, prvenstveno za hitne pacijente na hirurgiji, ginekologiji, dječjem odjeljenju…

-Naša bolnica je apsolutno spremna, moram da pohvalim osoblje, koje besprekorno obavlja svoj dio posla. Potpuno smo opremljeni, do sada nemamo nijednog zdravstvenog radnika koji je obolio na poslu, a nadam se i da nećemo – rekao je on.

Beranska bolnica na raspolaganju, kaže on, ima 12 respiratora.

-Niko od pacijenata nije na respiratoru, a mi imamo četiri anesteziologa osposobljena za rad na respiratoru – istakao je Dabetić.

 

Izvor: RTCG

Komentariši