DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Povoljni uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a vidljivost je mjestimično smanjena na sjeveru.

Iz Auto moto saveza Crne Gore kazali su da je dodatna opreznost neophodna na putevima gdje je zbog radova izmijenjen režim vožnje.

Zbog povećanja broja aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Rožajama zatvoren je granični prelaz Vuča-Godovo na putu Rožaje –Tutin.

Nacionalno koordinaciono tijelo donijelo je odluku da Institut za javno zdravlje (IJZ) privremeno izuzme Bosnu i Hercegovinu (BiH) sa liste država iz kojih se u Crnu Goru ulazi bez mjere institucionalne izolacije.

Ulazak iz BiH moguć je za građane država sa liste IJZ uz negativan PCR test akreditovane laboratorije iz BiH star maksimim 48 sati.

Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezni PCR test neće biti moguć preko graničnih prelaza Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča i Meteljka – Metaljka na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče.

Granični prelaz Vraćenovići, na putu Nikšić-Bileća, zatvoren je zbog rekonstrukcije.

Na regionalnom putu Krstac – Ivanova korita, dionica Međuvršje – Ivanova korita zbog rekonstrukcije puta saobraća se naizmjenično jednom trakom na mjestu radova.

Na regionalnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara, u mjestu Gojakovići, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog miniranja i asfaltiranja na putu Dinoša –Cijevna Zatrijebačka saobraćaj za sve vrste vozila biti obustavljen od osam do 16 sati.

Zbog rekonstrukcije regionalnog putu Cerovice – Rogami, na dionici Rogami–Spuž, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica-Božaj zbog izgradnje kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Zbog radova na kružnoj raskrsnici kod Doma Vojske i skretanja za Gradiošnicu na magistralnom putu M-11 dionica Lepetani-Tivat odobreno je privremeno postavljanje saobraćajne signalizacije.

Do završetka rekonstrukcije puta Lubnice-Jelovica saobraćaj se obustavlja od sedam do 17 sati, u trajanju ne dužem od dva sata.

Zbog geotehničkih radova na magistralnom putu m-1, dionica Debeli brijeg – Meljine, lokalitet Topla, promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni od sedam do 19 sati.

Na regionalnom putu R-3 dionica Pljevlja-Metaljka zbog bušačko minerskih radova dolaziće do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila od devet do 11 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog radova na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.