ART PREPORUKA

VIDEO: Novi singl Marka Tolje „O tebi ovisan“ dobio spot

Ljeto je krenulo, a s ljetom i puno razloga za ples. Jedan od sigurno dobrih razloga mogla bi biti i lepršava pjesma „O tebi ovisan“ u izvođenju Marka Tolje, za koju je sam napisao muziku i tekst, saopšteno je iz PR tima Marka Tolje.

S idejom da dočaraju upravo taj vedri, ljetni i plesni senzibilitet pjesme, Marko se sa svojom već uigranom ekipom, Artemom Duskhinom i Mateom Jurčićem iz Lumiere produkcije, uputio u Rijeku i Opatiju gdje je snimao spot.

Na nedavno vrlo posebnoj i neuobičajenoj dodjeli muzičke nagrade ,,Porin”, Marko je u svoju malu kolekciju dodao još dvije nove statue, Porin za najbolju mušku vokalno izvođenje i Porin za najbolju vokalnu saradnju s Mijom Dimšić na još aktuelnoj pjesmi „Sva blaga ovog svijeta“.

Marko o novoj pjesmi kaže:
– Bio bih jako srećan kada bih i s ovom pjesmom, ,,O tebi ovisan”, pronašao svoj put do publike, barem dijelom kao što smo Mia i ja to uspjeli sa ,,Sva blaga ovog svijeta”. Ovo je najpozitivnija pjesma koju sam ikad napisao, volio bih da bude poziv na ples i pozitivu u ovim toplim mjesecima koji su pred nama i koji su nam jako potrebni. Srećan sam i da je mogu prvi put izvesti upravo na Splitskom Festivalu za koji me vežu samo predivne uspomene.

kud duga