PREPORUKA SPORT

ZVANIČNO: Otkazan završni turnir Lige šampiona za rukometašice

Foto: EHF

Prateći pažljivo analize zdravstvene situacije na globalnom nivou i podvlačeći bezbjednost timova i igračica kao prioritet, Evropska rukometna federacija danas je objavila da će završni turnir Lige šampiona za rukometašice (DELO WOMEN’S EHF FINAL4 2020) biti otkazan, navodi se u saopštenju EHF-a.
Ovaj događaj trebalo je da bude održan od 3. do 6. septembra u Budimpešti.
Odluku je, putem video-konferencije, jutros potvrdio Izvršni odbor EHF-a.
– Oduvijek smo blisko sarađivali sa Rukometnim savezom Mađarske iz kojeg nas dnevno informišu o faktorima poput restrikcija, ograničenja kada su u pitanju međunarodna putovanja i sportski događaji – kazao je predsjednik EHF-a Mihael Viderer.
Upravo zbog toga Viderer naglašava da i dalje postoji neizvjesnost o razvoju situacije u Evropi, pa su stoga ,,posljedice po festival rukometa ispred entuzijastičnih navijača rizik.”
Generalna sekretarka Rukometnog saveza Mađarske Gabrijela Horvat istakla je da je ovo ,,vanredna situacija” i da su zdravlje i bezbjednost van svega, ali da su ipak razočarani što do održavanja neće doći.
Ova odluka neće uticati na početak sezone 2020/21, pa će prvo kolo biti odigrano po planu, 12. i 13. septembra ove godine.
Iz EHF-a podsjećaju da je žrijeb grupne faze 1. jula u 18 sati u Beču.
B.R.