MAGAZIN PREPORUKA

PODGORICA: Polumaturu slavili učenici OŠ ,,Pavle Rovinski”

Večeras su učenici OŠ ,,Pavle Rovinski” proslavili polumaturu. Oni su slavlje upriličili u SC ,,Morača”.

Direktorica mr Dijana Laković poželjela je sreću polumaturantima i podsjetila da je u toku prethodna tri mjeseca bilo trenutaka da su, zbog poznatih razloga, i učenici i  nastavnici sumnjali u održavanje polumature. 

-Draga djeco, došli ste do kraja vašeg devetogodišnjeg školovanja. Koliko juče trčkarali ste bezbrižno po dvorištu škole, a večeras pred nama stojite kao zreli mladi ljudi, s pogledima punim želja i očekivanja. Već sjutra bićete pred vratima novog poglavlja u vašim životima.  Otvaranje tih vrata pružiće vam razne izazove i mogućnosti. Želim da svako od vas nađe put kojim će koračati zadovoljno i ponosno. Sa vama su večeras odjeljenjske starješine koje su vas poznavale ponekad bolje i od roditelja.Tu su i vaše učiteljice uz koje ste učili   da vodite olovku, a ne ona vas. Ni ostali nastavnici koji su vam predavali nijesu htjeli propustiti ovo svečano veče, pa ni članovi uprave škole. Svi smo saglasni da je vaša generacija svojim ponašanjem, odnosom prema školi i obavezama, prema drugarima i nastavnicima ostavila blistav pečat školi. 

Zadivljeni smo vašom zrelošću kojom ste prethodna tri mjeseca učinili manje opterećujućom za sve nas. Dugo ćemo pamtiti vaše polaganje polumaturskog ispita pod maskama, bez negodovanja i  sa dobro poznatim sjajem u očima. I po tome ćete biti posebni, a svaka posebnost piše svoju priču. Voljeli bismo da se svojoj školi vraćate u najljepšim pričama i uspomenama, a njena vrata će vam biti uvijek otvorena. Draga djeco, slijedite svoje snove, slušajte svoje srce, volite život i bićete srećni-poručila je Laković.

This slideshow requires JavaScript.

Mn.M.

Foto: B. Šekularac

 

 

 

One Response to PODGORICA: Polumaturu slavili učenici OŠ ,,Pavle Rovinski”