MAGAZIN MAGAZIN_IZDVOJENO

BIO-OIL: Novi način njege suve kože

 

Brojni su razlozi prekomjernog isušivanja kože, usljed čega ona postaje gruba i ispucala, često praćena osjećajem zatezanja i hrapavosti, uz pojavu iritacija, crvenila i svraba.

Neki se bore sa suvom kožom tokom cijele godine, usljed hormonske neravnoteže, nepravilne ishrane i nedovoljne hidratacije, ili su jednostavno genetski naslijedili ovakav tip kože. Kod drugih ovaj problem izazivaju spoljni faktori poput:

  • ekstremnih vremenskih uslova, najčešće usljed smjene godišnjih doba i naglih temperaturnih oscilacija, te prelaska sa toplog na hladno i suvo vrijeme;
  • prekomjernog izlaganju suncu i štetnom UV zračenju;
  • čestog pranja ruku i korišćenja agresivnih kozmetičkih preparata koji dodatno isušuju kožu;
  • konzumiranja ljekova i medicinskih sredstava koji utiču na unutrašnje stanje organizma i narušavaju prirodni balans.

Njega suve kože

Suva koža zahtijeva adekvatnu, pravilnu i čestu njegu, bez obzira na to šta je uzrok. Tradicionalni proizvodi za njegu, poput krema, losiona i mlijeka za tijelo baziraju se na visokom sadržaju vode – čak do 70%. Međutim, voda nema koristi u rješavanju ovog problema, jer jednostavno isparava u kontaktu sa kožom, što uzrokuje osjećaj hlađenja prilikom nanošenja.

Dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti doprinijelo je razvoju novog proizvoda od strane kompanije Bio-Oil, poznatoj po svom jedinstvenom, multi-funkcionalnom ulju namijenjenom borbi protiv strija, ožiljaka i neujednačenog tena. Usmjerenost brenda na efikasnu i prirodnu njegu kože dovela je do lansiranja nove generacije tretmana suve kože, bazirane na revolucionarnoj formulaciji, u kojoj svi sastojci zajednički djeluju kako bi umirili i nahranili oštećenu kožu.

Bio-Oil Gel za Suvu Kožu – potpuno aktivan, brzo-upijajući proizvod na uljanoj bazi

Samo 3% vode, znači više hidratacije! Njegova moćna formulacija kombinuje shea buter (koji njeguje i vlaži), ureu (koja izglađuje i omekšava), glicerin (koji pojačava hidrataciju), vitamin B3 (koji pomaže u obnavljanju zaštitne barijere) i hijaluronsku kiselinu, zajedno sa umirujućim sastojcima poput kamilice koja smiruje i opušta. Uljana baza u kombinaciji sa brojnim hranljivim sastojcima pomažu u obnavljanju i čuvanju prirodnog balansa kože.

Bio-Oil Gel za Suvu Kožu pruža blagi osjećaj toplote prilikom nanošenja i obezbjeđuje koži izuzetne efekte hidratacije koje je nemoguće postići uobičajenim proizvodima i losionima baziranim na vodi. Može se slobodno koristiti za njegu kože od glave do pete, uključujući i lice.

Novi proizvod kompanije Bio-Oil dokazano tretira i oporavlja suvu i oštećenu kožu, pružajući trenutno olakšanje i dugotrajnu hidrataciju, a brojna istraživanja i testiranja pokazala su da je četiri od pet ispitanika primijetilo razliku nakon samo dva dana i uočilo da se njihova suva koža poboljšala posle dvije nedjelje korišćenja gela.

 

PR