MAGAZIN SLAJDER

BILJANA TIPSAREVIĆ U OGLEDALU: Pjesma mog života je svaka koju mi moja Emili pjeva

Današnja gošća Montenegro magazina u rubrici ,,U ogledalu” je dizajnerka Biljana Tipsarević.
Rođena je u Novom Sadu. Kako kaže u ovom razgovoru, djetinjstvo je asocira na puno mašte, igre, druženja, sestre, Frušku goru i Sremsku Kamenicu.
Diplomirala je na Fakultetu Tehničkih nauka u Novom Sadu, a na istom fakultetu je odbranila i master rad na temu industrijskog inžinjeringa i menadžmenta. U oktobru 2012. godine diplomirala je modni dizajn na Accademia del Lusso u Beogradu, a diplomsku reviju predstavila na 32. Belgrade Fashion Weeku.
Voditeljsku karijeru počinje na novosadskoj televiziji ,,Delta”, a na TV B92 imala je autorsku emisiju ,,Vrlo važni”, u okviru koje 2006. godine upoznaje tenisera Janka Tipsarevića.
Četiri godine kasnije, 4. jula, Biljana i Janko prvi svadbeni ples plešu uz pjesmu ,,Stand By Me”. Od tada, Biljana i Janko Tipsarević stoje snažno jedno uz drugo sa šestogodišnjom kćerkom Emili i nedavno rođenim sinom Noom.
U ovom razgovoru kaže da ne treba da se trudimo oko prave ljubavi, jer ona je istinski i jača od svega, ukoliko je zaista istinita i prava.
Kada je riječ o modi, Biljana 2012. prikazuje diplomsku kolekciju ,,Zeitgeist”, a već 2013. dobija poziv da kolekciju prikaže na nedjelji mode u malteškoj La Valeti, gdje pozitivne kritike dobija i od legendarne glavne urednice italijanskog ,,Voguea” Franke Socani.
Uslijedile su kolekcije „La storia de una dona“, „Irrisistable“, „Unexpected“, „New era“, „The Countess“, „Modern fairytale“, „Romantic seduction“, „Jeans collection“, „A midsummer night`s dream“, „Le visage de l`amour“, „Heritage“, „Regency romance“, „Wish spell, luxury capsul bridal collection“, „Valley of the dolls“, „Emilie“, „Pre-fall/winter 2019“, „Wedding collection“, ,,Good as gold” i najnovija ,,Summerland”, predstavljena ove sedmice.
Plod uspjeha svih ovih kolekcija je ono na čemu Biljana Tipsarević insistira – prije svega, na poštovanju klijenata i maksimalnoj posvećenosti pri izradi svakog odjevnog komada.

Na šta Vas asocira djetinjstvo?

– Imala sam zaista prelijepo djetinjstvo, asocira me na puno mašte, igre, druženja, Frušku goru. Na sve dječije čarolije i radosti koje doživite uz baku i deku. Na svoje sestre, ali najviše na vrijeme provedeno napolju u šumi Fruške gore, parkovima u Sremskoj Kamenici, potocima i drveću trešanja.

Sjećate li se prvog zarađenog honorara? Kako ste ga potrošili?

– To je bilo kada sam još kao student Fakulteta Tehničkih nauka radila na televiziji, imala sam svoju emisiju i omiljeni modni segment, putovala na fashion week-ove u Milano. Tada sam u Milanu kupila bijelu kožnu jaknu i mojoj sreći nije bilo kraja.

Na čemu insistirate u poslu?

– Na lojalnosti, timskom radu, međusobnom poštovanju, a, prije svega, poštovanju naših klijenata i maksimalnoj posvećenosti pri izradi svakog odjevnog komada.

Koju knjigu/film biste preporučili?

– Knjigu The One Thing. Toliko jednostavna istina koja stoji iza ekstremno velikih rezultata i uspjeha i na poslovnom i na privatnom polju.

Koje jelo najviše volite?

– Sve volim da jedem, uživam u hrani. Nisam od onih koji će pojesti nešto samo da bi utolili glad, zaista volim da uživam u svim čulima, pa i u čulima ukusa, veliki sam hedonista.

Šta je potrebno za pravu ljubav?

– Ništa, ona je sama po sebi tu, u nama dovoljna u količini koja je prisutna i kolika god da je, tako treba da bude, tako smo satkani i ne treba da se trudimo oko prave ljubavi, jer ona je istinski i jača od svega, ukoliko je zaista istinita i prava.

Kojeg umjetnika biste oživjeli da možete i zašto?

– Možda će da zvuči surovo, ali nijednog, svaki je doprinio svom vremenu i ostavio trag onakav kakav treba da bude, zato ih se i sjećamo. Poštujem ono što univerzum i jača sila odredi i planira za sve nas na ovoj planeti. Svaki umjetnik i dalje živi kroz svoja djela i živjeće zauvijek.

Putovanje koje pamtite?

– Afrika, Kenija je na mene ostavila najveći i najčarobniji i čudesniji utisak. Zov divljine na safariju, spavanje u šatorima u sred prelijepih nepreglednih savana, svjedočenje zakonu jačeg i borbe za opstanak među životinjama je neprocjenjivo iskustvo. Sreća, osmjesi Masai Mara plemena koje i dalje živi nomadski život, u kolibama od blata i kravljeg izmeta, njihova čista sreća i zadovoljstvo vas toliko tome uče.
Pjesma Vašeg života je?

– Svaka koju mi moja Emili, ćerka, pjeva.

Bojana Radonjić
Foto: 
Privatna arhiva