DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Oprez zbog klizavih kolovoza

Saobraća se po pretežno mokrim i klizavim kolovozima. Savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu. Na dionicama gdje se izvode radovi važi izmijenjen režim saobraćaja a poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije je obavezno, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21 Barski Most-Ribarevine, dionica obilaznica Bijelo Polje-Ribarevine, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a odobrava se i povremena obustava saobraćaja ne duža od 15 minuta.

Na magistralnom putu M–11 Lepetani-Tivat, zbog izvođenja radova na priključenju opštine Herceg Novi na regionalni vodovod, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a predviđeno je da radovi traju od 02.06.2020. godine do 15.06.2020. godine.

Na regionalnom putu Krstac-Ivanova Korita, na dionici Međuvršje-Ivanova Korita, od 25.05.2020. do 25.06.2020. godine saobraćaj će se obustavljati za sve vrste vozila u terminu od 09.00 do 12.00 sati.

Do 18.06.2020. godine, zbog izvođenja bušačko-minerskih radova u sklopu rekonstrukcije regionalnog puta R-3, dionica Pljevlja-Metaljka, odobrava se potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 09.00 do 11.00 sati i od 13.00 do 15.00 sati.

Do završetka radova na rekonstrukciji puta Lubnice-Jelovica odobrava se obustava režima saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od dva sata, u terminu od 07.00 do 17.00 sati.

Zbog izvođenja minerskih i asfalterskih radova na putu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka do 30.06.2020. godine odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 08.00 do 16.00 sati.

Na regionalnom putu Mojkovac-Đurđevića Tara, u mjestu Gojakovići, saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23 Cerovice-Rogami, dionica Rogami-Spuž, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-4, dionica Podgorica-Božaj, zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Do završetka radova odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije, zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice kod Doma Vojske i kod skretanja za Gradiošnicu na magistralnom putu M- 11, dionica Lepetani-Tivat.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) donijelo je danas odluku da od 1. juna, Crna Gora otvori sve putne granične prelaze prema susjednim državama koji su bili zatvoreni u okviru mjera protiv širenja koronavirusa

Granični prelaz Vraćenovići na putnom pravcu Nikšić-Bileća je zatvoren za saobraćaj zbog izvođenja radova na rekonstrukciji.

Intenzitet saobraćaja je umjeren.