PREPORUKA SPORT

FUDBAL: Ovo su najpopularniji klubovi u Engleskoj

Portal “YouGov” je sproveo istraživanje, bavili su se najpopularnijim klubovima u Ujedinjenom Kraljevstvu. Jasno, dominiraju klubovi iz engleske Premijer lige, koji drže prvih 10 pozicija prema sprovedenoj anketi.

Prema njihovom istraživanju javnosti, Liverpul je najpopularniji klub na Ostrvu, čak 8,3% ljudi koji su učestvovali u anketi stavilo je “Redse” kao svoj omiljeni klub.

Prati ih Mančester junajted sa šest odsto, a onda slijedi veliki pad, na trećem mjestu je Čelsi sa 3,1%.

Slijede Mančester siti i Arsenal sa po dva odsto, u prvih 10 su i Totenhem (1,8%), Vulverhempton (1,5%), Njukasl (1,4%), Everton (1,4%) i Aston Vila (1,4%).

Možda i nije preveliko iznenađenje što je Liverpul u ovom trenutku na vrhu, trenutno su najbolji tim Premijer lige i aktuelni su prvak Evrope, njihova popularnost je značajno porasla u prethodnih par godina, dok je Junajted izgubio na statusu zbog slabih izdanja od odlaska Ser Aleksa Fergusona sa klupe.

Čudi možda što nema Lestera među prvih 10 klubova, “Lisice” su prije samo četiri godine oduševile fudbalski svijet osvajanjem titule u Engleskoj, a dolaskom Brendana Rodžersa na klupu počeli su da igraju i jako atraktivan fudbal.

Primjetan je i skok popularnosti kod Vulverhempton Vonderersa, koji su napravili sjajne rezultate po povratku u elitni rang.

 

Izvor: sportske.net