ART PREPORUKA

ART: Mateo Bočeli snima pjesme iz Diznijevih filmova

Muzika iz Dizni filmova dobiće novo ruho na albumu čiji je naziv “Disney Goes Classical”, koji bi trebalo da bude objavljen 2. oktobra ove godine.

Neki od najboljih naslova naći će se na ovom izdanju, a muziku će izvoditi velika imena klasike u saradnji sa prestižnim orkestrom Kraljevske filharmonije. Kao i najveći dio značajne filmske tematske muzike, “Disney Goes Classical” je reorkestriran i snimljen u Ebi Roud studiju u Londonu, prenosi Telegraf.

Prvo među bajkovitim izdanjima stiže u vidu numere “Can You Feel the Love Tonight” iz filma “The Lion King”, koju ovom prilikom izvodi Mateo Bočeli, sin proslavljenog italijanskog tenora Andree Bočelija. Originalnu verziju balade napisali su Elton Džon i Tim Rajs, a 1994. za nju su nagrađeni i Oskarom.

-Izuzetno sam uzbuđen da se pridružim ovom Dizni projektu. “Kralj lavova” jedan je od najdražih filmova iz mog djetinjstva i pjevanje njegove vodeće numere je za mene nevjerovatna čast. Elton Džon je jedan od mojih muzičkih junaka, kako zbog svojih vještina pisanja pjesama, tako i zbog jedinstvenog stila. Nadam se da ću upravo taj uticaj ponijeti u stvaranje muzike na kojoj trenutno radim i koju ću, nadam se, ubrzo podijeliti sa vama – ističe Mateo Bočeli.

kud duga