MAGAZIN SLAJDER

FILIP BAROVIĆ U OGLEDALU: Kad dođu teški dani, ljubav je ta koja te održi

Gost Montenegro magazina u rubrici “U ogledalu” ove nedjelje je crnogorski košarkaš Filip Barović.

Barović je rođen 29. jula 1990. godine u Nikšiću. Centar podgoričkog kluba, prije nego je postao dio plavo-bijelih, nastupao je za Ibon Nikšić, Mornar, Sopron, KTE-Duna Aszfalt, Lukoil Akademik, Telekom Baktets Bonn, a zatim od 2017. postaje igrač Budućnosti Voli.

Godine 2018, upravo kao dio tima Budućnosti, slavio je veliki uspjeh – osvajanje ABA lige. Takođe, 2016. je osvojio bugarsku ligu, 2019. uz Budućnost Voli bio je i crnogorski prvak, kao i dva puta osvajač Kupa Crne Gore.

U razgovoru za Montenegro magazin, Barović ističe da u poslu uvijek daje sve od sebe.

-Uspjeh nije garantovan, ali ako si dao sve od sebe, nemaš zbog čega da se kaješ – poručuje naš sagovornik.

Barović se rado sjeća djetinjstva, koje opisuje kao “neko iskrenije vrijeme”. Vrijeme je provodio u druženju sa prijateljima, uz  bavljenje sportom. Prisjeća se i prvog honorara, od kojeg je kupio novogodišnje poklone za najdraže.

 

Kako je naveo u razgovoru za Montenegro magazin, da ima mogućnost, od umjetnika “oživio” bi Dragana Radulovića, koji je, kako kaže, uljepšao njegovo djetinjstvo.
Barović je ljubitelj Tarantinovih filmova, pa ih stoga i preporučuje našim čitaocima, posebno ističući “Pulp Fiction”.

Pjesmom svog života smatra “Time is on my side”, a u teškim životnom situacijama ističe da je “ljubav ta koja te uvijek održi”.

-Prava ljubav se odmah osjeti, ali da bi opstala mora se biti iskren i posvećen. Kad dođu teški dani, ta ljubav te uvijek održi – poručuje Barović.

Na šta Vas asocira djetinjstvo?

-Djetinjstvo me asocira na dio mog života kad sam bio bezbrižan. Bez obzira na sve okolnosti, moji roditelji su mi omogućili da se osjećam tako. Asocira me na dosta iskrenije vrijeme i svakodnevno druženje sa momcima uz fudbal i košarku.

Sjećate li se prvog zarađenog honorara? Kako ste ga potrošili?

-Prvi zarađeni honorar mi je bio u KK Ibon Nikšić. Bilo to negdje oko Nove godine, tako da sam pokušao za to malo zarađenog novca da kupim poklone svima.

Na čemu insistirate u poslu?

– Insistiram na tome da se uvijek da sve od sebe. Uspjeh nije garantovan, ali ako si dao sve od sebe, nemaš zbog čega da se kaješ.

Koju knjigu/film biste preporučili?

-Knjigu koju bih preporučio je od Khaled Hosseini-a “Lovac na zmajeve”. Knjiga koja me je prijatno iznenadila i predložio bih je svima. Što se tiče filmova, može sve od Tarantina, posebno “Pulp Fiction”.

Koje jelo najviše volite?

-Od hrane volim dosta toga, ali ako bih morao da se odlučim, to bi bio kačamak.

Šta je potrebno za pravu ljubav?

-Prava ljubav se odmah osjeti, ali da bi opstala mora se biti iskren i posvećen. Kad dođu teški dani, ta ljubav te uvijek održi.

Kojeg umjetnika biste oživjeli da možete i zašto?

-Bez razmišljanja bih vratio, Dragana Radulovića, jer je on čovjek koji je uljepšao moje djetinjstvo, i žao mi je što takvih pjesama i emisija nema dok moja djeca odrastaju.

Putovanje koje pamtite?

-Ne znam koje bih izdvojio.

Pjesma Vašeg života je?

– Pjesma mog života je “Time is on my side”.

 

D.Markuš
Foto: Privatna arhiva