MODA PREPORUKA

SERBIA KIDS FASHION WEEK: Podgoričanke Lana i Hristina Dragaš učesnice Dječje nedjelje mode

Lana i Hristina

Djevojčice Lana i Hristina Dragaš iz Podgorice biće učesnice ovogodišnje Kids Fashion Week u Srbiji, koja će najvjerovatnije  biti organizovana početkom jeseni. Poziv je uslijedio od g-đe Marine Đorđević i Udruženja Diva turizma. Hristina je zaštitno lice manifestacije, a Lana će biti u ulozi modela. 

Kako je kazala majka djevojčica Dijana Dragaš u razgovoru za Montenegro magazin, djevojčice ne kriju zadovoljstvo što će biti u mogućnosti da prošetaju pistom, i već zamišljaju kako će cijeli događaj izgledati.

Lana Dragaš

Lana ima šest godina, uskoro će krenuti u školu, a već je dobila ponude da učestvuje na izborima ljepote u Pekingu i Tajlandu, međutim to se nije realizovalo zbog korona virusa. Hristina je u januaru napunila četiri godine, i “pravi je zvrk”, kaže Dijana. Već ranije je snimala kampanju za butik Beba Kids, a ove godine odabrana je za zaštitno lice Serbia Kids Fashion Week-a.

Hristina Dragaš

Pripreme za ovaj događaj još nijesu počele, ali su djevojčice već uveliko uzbuđene zbog predstojećeg nastupa na modnoj pisti.

-Ne zna se trenutno tačan datum održavanja zbog korona virusa, ali se predviđa da će biti septembar ili oktobar. Djevojčice su uzbuđene što će šetati pistom, vježbaju, zamišljaju kako će to sve da izgleda. Najviše ih zanima šta će oblačiti, hoće li biti našminkane – kazala je majka djevojčica.

Hristina Dragaš

Pored šarma i ljepote, djevojčice imaju sklonost ka umjetnosti i sportu, pa obje treniraju karate, a obožavaju ples, glumu i folklor na koji idu sa ocem Aleksandrom koji je član. Sve ove aktivnosti, uključujući i predstojeći nastup na Dječijoj nedjelji mode u Srbiji, želje su Lane i Hristine, a roditeljima je važno da se djeca zabavljaju i da se osjećaju prijatno u tome šta rade.

-Iskreno, mi nismo od onih ambicioznih roditelja, koji žele sve i po cijenu svega. Nama je važno da se djeca zabavljaju, da im je prijatno i da stvaraju uspomene. Nismo ih ni prijavili za učešće prije nego što smo ih pitali da li to žele – kazala je Dijana Dragaš.

 

D.Markuš
Foto: Privatna arhiva

3 Responses to SERBIA KIDS FASHION WEEK: Podgoričanke Lana i Hristina Dragaš učesnice Dječje nedjelje mode