PREPORUKA SPORT

RUKOMET: Veselin Vujović više nije trener Zagreba

Veselin Vujović više nije trener Rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb. Zbog ličnih razloga je odstupio s ove pozicije te napušta Zagreb, saopšteno je iz RK PPD Zagreba.

U klub je došao u septembru 2019. godine te se zadržao svega osam mjeseci na poziciji glavnog trenera. Za to vrijeme klub se plasirao na Final 4 SEHA-Gazprom lige te je grupnu fazu Velux – Lige šampiona završio na sedmom mjestu sa pet osvojenih bodova. Zbog pandemije izazvane virusom Covid-19, Nacionalno prvenstvo i Kup se nisu igrali, navodi se u saopštenju RK PPD Zagreba.

– Nažalost, zbog ličnih razloga i privatnog problema kojeg ne mogu riješiti odsustvom iz Srbije, moram napustiti Zagreb. Žao mi je što napuštam Zagreb, ali na dva mjesta ne mogu biti u isto vrijeme. Kada riješim problem koji imam, ukoliko RK PPD Zagreb to bude htio, ja ću se rado vratiti. Zahvaljujem vođstvu kluba na razumijevanju i žao mi je što sam ih doveo u nezahvalnu poziciju ovom svojom odlukom. Nadam se da je igračima rad sa mnom koristio u njihovom napretku. Pratiću ih svakako i navijati za njih ali i za klub. Meni je Zagreb drugi dom i ukoliko situacije budu dozvoljavale ja sam uvijek spreman za povratak – izjavio je na odlasku za sajt RK PDD Zagreba Veselin Vujović.
Vođstvo, stručni štab, igrači i zaposleni zahvaljuju g. Veselinu Vujoviću na korektnom i fer odnosu kroz ovaj period njegovog drugog boravka na klupi RK PPD Zagreb, poručili su iz RK PDD Zagreba.