ART PREPORUKA

POVODOM DANA NEZAVISNOSTI: KIC pop hor predstavio spot za državnu himnu (video)

Podgorički KIC pop hor je povodom Dana nezavisnosti Crne Gore – 21. maja poklonio građanima naše države i onima širom svijeta, muzički spot za crnogorsku himnu ,,Oj svijetla majska zoro”, saopšteno je iz hora.
– Oko 40 članova hora, pod dirigentskom palicom Petre Ivanović, u uslovima koje je nametnulo doba korone, prethodne sedmice su u svojim domovima snimali kadrove, želeći da daju doprinos obilježavanju jednog od najvećih praznika države Crne Gore. Montažu spota potpisuje Nemanja Dragović, a hor na odličnom video materijalu zahvaljuje poznatim crnogorskim snimateljima Mikiju Dragićeviću i Novaku Abramoviću – navodi se u saopštenju.

Prvi crnogorski pop hor prethodna dva mjeseca ,,pod koronom”, u nedostatku proba i koncerata, ipak se potrudio i uspio da ,,na daljinu” odradi tri muzička spota za pjesme iz njihovog repertoara: ,,Za milion godina”, ,,Uz maršala Tita” i  državnu himnu ,,Oj svijetla majska zoro”,  a sve su dostupne na YouTube kanalu KIC pop hora.

Dodajmo da će u sljedećem periodu, kada to zdravstveni uslovi dozvole, ovaj jedinstveni i popularni podgorički hor, koji radi pod okriljem NVU Kutak, a uz podršku KIC-a ,,Budo Tomović”, nastaviti sa probama na zadovoljstvo brojnih članova i još brojnije publike širom regiona, saopšteno je iz hora.

kud duga