DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Završena rekonstrukcija mosta na Ribnici i dijela Ulice V proleterske brigade

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa direktorima gradskih preduzeća, obišao je rekonstruisani most na Ribnici i dio Ulice V proleterske brigade, saopšteno je iz PG Biroa.

– Uprkos sprecifičnim okolnostima u kojima se Crna Gora nalazi u proteklih nekoliko mjeseci, svakoga dana mi sklapamo mozaik moderne, mediteranske, evropske Podgorice, pravog glavnog grada po mjeri čovjeka XXI vijeka. Ulicu po ulicu, igralište po igralište, park po park, naša prvredna društva, u tom smilsu, daju nemjerljiv doprinos razvoju i modernizaciji našeg glavnog grada – istakao je Vuković.

On je istakao da je danas zahvaljujući intervenciji kolega iz privrednih društava Putevi, Agencije za stanovanje i Komunalnih usluga most na Ribnici koji povezuje centar grada sa Starim aerodromom i Konikom u potpunosti obnovljen, dodajući da ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 150.000 eura.

– Za sedam radnih dana sanirali smo preko 6.500 kvadrata, na mostu smo sanirali 2.000 kvadrata, odnosno saobraćajnicu 4.500 kvadrata. Investicija je vrijedna 150.000 eura. Uklonili smo oštećeni asfaltni kolovoz, slivničke rešetke i rešetke fekalne kanalizacije, obnovili smo ogradu na mostu, ugradili P elemente, novi asfaltni sloj i saobraćajnu signalizaciju – istakao je direktor Puteva Bulatović.

Komunalne usluge su u prethodnom periodu rekonstruisali javnu rasvjetu u Ulici V proleterske brigade i na mostu gdje su promijenjeni stubovi javne rasvjete, ugrađene svjetiljke za osvjetljavanje saobraćajnice i pješačkog dijela.
– Takođe, u prethodnom periodu rekonstruisali smo rasvjetu kod podvožnjaka, a u narednom periodu ćemo obnoviti kompletnu rasvjetu sve do kružnog toka prema naselju Konik. Vrijednost ove investicije će iznositi oko 50.000 eura – saopštio je Mladen Rašović direktor Komunlanih usluga.