DRUŠTVO PREPORUKA

BEGIĆ: Računamo na odgovornost građana tokom prvomajskih praznika

Zamjenik direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore dr Senad Begić danas je na konferenciji za novinare rekao da je siguran da će građani i za prvomajske praznike uspjeti da se uzdrže od masovnih okupljanja.
– Vodili smo računa o tome. Prvomajski praznici ne razlikuju se od drugih praznika koji su se dešavali u nedjeljama prije ovih. Mi računamo na odgovornost građana i kao što su građani uspjeli da svoje duhovne potrebe odlože i da nađu način tokom vaskršnjih praznika, pravoslavnog i katoličkog i proslave na neki drugi način, tako sam siguran da će uspjeti da se uzdrže od masovnih proslava 1. maja – kazao je Begić.
Pojasnio je kako će teći uzorkovanje.
– Uzimanje uzorka može se vršiti maltene svugdje, jer smo primijetili da postoje oni koji nisu voljni da se testiraju. Koja su mjesta na kojima će se vršiti testiranje, napravićemo plan, nećemo definitivno ići po trotoaru, ulicama i šetalištima – kazao je Begić.
Što se tiče samog uzorkovanja, on dodaje da su se ,,približili brojki od 7.000 testiranja” i da ,,po glavi stanovnika smo po broju testiranja ispred svih naših regionalnih susjeda, možda je samo Slovenija ispred nas.”
B.R.