PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

ZANIMLJIVOSTI: Dizni planira rimejk Robina Huda iz 1973. godine

Dizni je riješio da napravi rimejkove većine svojih hitova iz prošlih vremena.

Poslije filmova Kralj lavova, Mulan i Aladin, na red je došao i animirani film Robin Hud, iz 1973. godine. Ovaj animirani film ići će kao ekskluziva na njihovoj platformi Dizni+.

Kao i kod filma “Kralj lavova, u novoj verziji Robina Huda, Dizni će likove predstavljati kao antropomorfne, i to kroz formu mjuzikla. U originalnoj verziji filma, poznati lopov Šervuda je lisica, dok je njegova banda sačinjena od drugih životinja. Mali Džon će biti crni medvjed, šerif iz Notingema vuk, Tak kao jazavac, a princ Džon lav.

U ovoj produkcijskoj kući već razmatraju različite strategije, kao da objavljuju filmove na striming platformi. Težiće se da platforma bude sačinjena od ekskluzivnog materijala koji će korisnici moći da gledaju samo na njoj i nigdje drugdje. Za sada im u ovome ide dobro, s obzirom na to da su skoro premašili 50 miliona pretplatnika, zahvaljujući lansiranju u Velikoj Britaniji, Indiji, Njemačkoj, Italiji, Španiji, Austriji i Švajcarskoj.

Sve ovo se poklapa i sa epidemijom virusa korona koja je primorala veći dio svjetske populacije da ostane u svojim domovima u posljednjih mjesec i po dana, kako se ne bi zarazili. To je drastično uticalo na povećanje broja korisnika različitih vrsta striming platformi za zabavne sadržaje, između ostalog i kod Dizni+.