ART PREPORUKA

VIDEO: KIC pop hor pjesmom protiv korone

Prvi crnogorski pop hor pridružio se velikoj umjetničkoj porodici domaćih i svjetskih muzičkih zvijezda koji se u dugim danima samoizolacije pjesmom i pozitivnom energijom bore protiv koronavirusa.

Članovi i članice KIC pop hora, njih oko 30, sa dirigenticom Petrom Ivanović, u svojim domovima napravili su snimke, te publici poklonili interpretaciju pjesme “Za milion godina”, veoma popularne melodije u nekadašnjoj Jugoslaviji koja je bila dio muzičkog projekta “YU rock misija”. Montažu potpisuje Nemanja Dragović.

-Podsjetimo ovu numeru KIC pop hor je izveo na njihovom posljednjem koncertu u Podgorici, na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović” 1. marta povodom 3. rođendana hora. Iako u trenutnoj situaciji ne mogu održavati ni probe, niti nastupati pred publikom, ni u salama ni trgovima kako su navikli, to ih nije spriječilo da se pjesmom i jakom emocijom obrate vjernoj publici i u doba karantina pošalju poruke ljubavi, mira i solidarnosti. ‌I na ovaj način popularni podgorički hor i “crnogorsko muzičko čudo” pružio je podršku svima u borbi protiv nenadane pošasti 21.vijeka. Želja KIC pop hora je da ljudi širom planete budu dobrog zdravlja, da se vole, bodre jedni druge i nipošto ne odustanu od muzike, pozitivnih misli i vedrog duha – navode u saopštenju.

Premijerno je spot emitovan jutros na Televiziji Crne Gore u Jutarnjem programu.