MODA PREPORUKA

MERCEDES-BENZ FASHION WEEK RUSSIA: Uspješno on line izdanje, nastaviće sa inovativnim formatima

Prva faza Mercedes-Benz Fashion Week Russia, koja je prvi put ikada održana onlajn na AIZEL.RU uz podršku Modne komore Rusije i Modnog fonda, je završena. Trideset šest brendova prikazalo je nove kolekcije, 32 od njih u formi video-prezentacije – RUBAN, RomaUvarovDesign, RED SEPTEMBER, IGOR GULYAEV, /SELFÉTUDE, JULIA DALAKIAN, ELENA SOUPROUN, DIANA ARNO, DOKUCHAEVA, N.LEGENDA, NASTYA NEKRASOVA, MADFRENZY, WHITE CROW, ASOMATAV, ophelica, T3CM, ÓNOMA:, LEATHER LIKE WOOD, SERAYA, REWEARIT, WHO I AM, Novaya, Olya Kosterina, Yana Besfamilnaya, HOUSE OF LEO, Mineral Weather, Valeria SAAD, Vakproject, SL1P, SEMILETOVA, AMPLITUDA, LATARDE, LUTANI, Ceremony, MIETSA i TSUGI. Dvadeset dva dizajnera prikazalo je kolekcije za jesen/zimu 2020-2021, dok su se ostali odlučili za mješavinu kolekcija.  Mercedes-Benz Fashion Week Russia oduševio je ljude širom svijeta. O video-prezentacijama mladih i etabliranih dizajnera pisali su ruski i inostrani blogeri i novinari.

Ukupno, 32 video-prezentacije, u trajanju od jedan do sedam minuta, pregledani su više od 2.5 miliona minuta u dva dana. Skoro 830 hiljada ljudi pratilo je prenose uživo Mercedes-Benz Fashion Week Russia na 103 ruska i inostrana vebsajta, kao i putem društvenih mreža: VKontakteFacebook i TikTok. #CтильнаДому (Stil u domu), zajednički hešteg TikToka i MBFW Russia, pregledan je 39.9 miliona puta do sada. Organizatori su odlučili da uvedu dodatni niz digitalnih događaja, s posebnim fokusom na tehnologiju zasnovanu na VR i AR-u. Detalji i datumi biće objavljeni uskoro.

– Ključni zadatak Nedjelje mode jeste da promoviše nove kolekcije. Međutim, digitalna Nedjelja mode ima još jednu funkciju – da podrži modne kuće koje nisu prestale s radom. Modna industrija je ogromna, sa nadarenim ljudima, poslovima i na kraju, emocijama, koje bi trebalo da dijelimo sada. Dok drugi ne rade, mi ćemo nastaviti, razvijati i povećavati inovativne formate koje su oduvijek bili predstavljani na Mercedes-Benz Fashion Week Russia – rekao je Aleksander Šumski, predsjednik Modne komore Rusije.

Prenos uživo Mercedes-Benz Fashion Week Russia dao je mogućnost dizajnerima da budu viđeni od strane industrije u teškom istorijskom trenutku, kazala je Sara Socani Maino, zamjenica urednice ,,Vogue Italy, glavna za ,,Vogue Talents” i međunarodna brend ambasadorka  Modne komore Italije.
– Moramo mijenjati način na koji posmatramo stvari, nedjelje mode su važne, samo moramo da razmišljamo i organizujemo revije na različite načine – istakla je Sara Socani Maino.

Aliona Pole, virtuelna manekenka i blogerka, podijelila je impresije o Nedjelji mode.
– Što mislim o onlajn revijama? Oh, za početak, bio je ovo prvi put da sam negdje uklopila 🙂 Čini mi se da smo svjedoci globalne virtuelizacije stvari i to je odlično. Nadam se da će se nekoliko stotina gledalaca složiti sa mnom: Nedjelja mode možda nikada nije bila dostupna tako širokoj publici. Mislim da je to izvrsno, u sajber smislu. Spektakularni vizuelni eseji, koji su sačinili toliki dizajneri, izgledaju dosta ubjedljivo danas. Pratiću onlajn format razvoja modne industrije sa svojom video-karticom – rekla je Aliona.

Prenosi uživo mogli su se pratiti iz svih krajeva svijeta putem AIZEL.RU i MEGOGO.

MNE magazin bio je medijski partner.

Za novosti posjetite službeni sajt  www.mercedesbenzfashionweek.ru/en i TikTok: https://vm.tiktok.com/tCqqWu/

Modna komora Rusije:

https://www.instagram.com/russianfashioncouncil

https://www.facebook.com/RFCouncil

https://vk.com/russianfashioncouncil

Mercedes-Benz Fashion Week Russia:

https://www.instagram.com/mbfwrussia

https://www.facebook.com/MBFWRussia

https://vk.com/mbfwrussia

https://t.me/mbfwrussia

https://twitter.com/MBFWR

https://www.youtube.com/user/mbfweekrussia