ART PREPORUKA

PORUKA ISCJELJENJA I NADE IZ DUOMA: Koncert Bočelija u nedjelju biće prenošen uživo

Italijanski operski pjevač Andrea Bočeli prirediće, na poziv Grada Milana i Katedrale Duomo, na katolički Uskrs, u nedjelju 12. aprila, u 19 sati po našem vremenu, koncert.
– Ovaj nastup biće poruka ljubavi, iscjeljenja i nade Italiji i cijelom svijetu – piše u saopštenju.
Ovaj koncert biće specifičan po tome što će se prenositi uživo i što će u katedrali  biti samo Bočeli i orguljaš Emanuele Vianeli.
Bočeli će ovom prilikom pjevati duhovne numere poput ,,Ave Maria” i ,,Sancta Maria.”
– Na dan kada slavimo vjeru u život koji trijumfuje, počastvovan sam i srećan što sam odgovorio ,,Sì” (,,Da”) na poziv  Grada Milana i Katedrale Duomo. Vjerujem u snagu zajedničke molitve; vjerujem u Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji je svima – bilo da su vjernici ili ne – istinski sada potreban. Zahvaljujući muzici, koja će biti prenošena uživo, sjedinjujući milione ruku sklopljenih u molitvi iz svih krajeva svijeta, obrglićemo ovo ranjeno Zemljino pulsirano srce. Velikodušni, hrabri, proaktivni Milano i cijela Italija opet će, ubrzo, biti pobjednici. Biće divno prisustvovati tome u Duomu tokom proslave Uskrsa koji asocira na tajnu rođenja i ponovnog rođenja – rekao je Andrea Bočeli.

B.R.