DRUŠTVO PREPORUKA

KOTOR: U požaru izgorjela dva stana, povrijeđeni vatrogasci

Bilans sinoćnjeg požara na krovu palate Bjeladinović su dva izgorjela stana na četvrtom spratu u potkrovlju.

-Nema stradalih u ovom požaru, a dva vatrogasca kotorske Službe zaštite i spašavanja su povrijeđena i ukazana im je pomoć u kotorskom Domu zdravlja – kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir službe zaštite i spašavanja.

Od sinoć od 23 sata do jutros u devet sati kotorski vatrogasci su se borili sa vatrom koja je zahvatila krovnu konstrukciju palate Bjeladinović na glavnom gradskom trgu.

Nakon što je požar lokalizovan jutros oko tri sata, a stanari evakuisani, ponovo je planuo krov od stare drvene građe, gorjele su grede i komini na krovu.

-Kompletna jedinica kotorskih vatrogasaca zajedeno sa dobrovoljcima iz Perasta sa svim raspoloživim sredstvima su gasili ovaj požar – kazao je Mandić, zahvaljujući svima koji su im bili na pomoći.

Predsjednik opštine Kotor Željko Aprcović koji je sve vrijeme bio uz vatrogasce pohvalio je njihovu požrtvovanost i ponovio da jedna nevolja ne dolazi sama, ali da su se građani Kotora i stanari zgrade čiji je krov bio u plamenu ponašali civiilizovano, ljudski i u skladu sa naredbama i propisima nadležnih u situaciji epidemije korona virusa koja za sreću nije još zabilježena u Kotoru.

Zoran Vučinović, načelnik Komunalne policije je za Skala radio kazao da je kotorska Komunalna policija u skladu sa propisima Nacionalnog koordinacionog tijela na terenu i da građani Kotora i u ovoj situaciji poštuju sve propise i socijalnu distancu.

-Naši vatrogasci su pravi heroji – kazao je on.

Dodaje da su posao dezinfekcije grada zamijenili sticajem okolnosti gašenjem ovog velikog požara u kome im je Komunalna policija bila na usluzi.

-O uzrocima požara izjasniće se nadležni – kazao je Maksim Mandić.

 

Izvor: Skala radio