DRUŠTVO PREPORUKA

NVO RAZVOJ VRANJ: Obezbijeđeno 220 paketa pomoći mještanima

U jeku trenutne epidemiološke situacije na teritoriji Opštine Tuzi, jednog od trenutno najugroženijih područja u Crnoj Gori sa COVID-19, NVO Razvoj Vranj, sa sjedištem u selu Vranj, Opština Tuzi, pokrenulo je inicijativu za prikupljanje finansijskih sredstava za podršku mještanima sela Vranj, saopšteno je iz NVO Razvoj Vranj.
Polazeći od činjenice da su bivši i sadašnji mještani Opštine Tuzi nadaleko poznati humanisti, te da imaju veoma velika i raspostranjena kumstva, prijateljstva i poznanstva, kako u Crnoj Gori tako i širom svijeta, našem pozivu se odazvao veliki broj dobročinitelja ili bolje reći humanista i izdvojio izdašna finansijska sredstva-kažu iz NVO Vranj.
Imajući u vidu da je Vlada Crne Gore, odnosno NKT, u saradnji sa Opštinom Tuzi, već podijelila svim građanima paket sa osnovnim životnim namjernicama, mi smo odlučili, a shodno visini pristiglih donacija, da svakom domaćinstvu u selu Vranj podijelimo paket sa dodatnim namjernicama, za koje smatramo da su u ovom momentu od izuzetnog značaja za preživljavanje naših mještana.
Uspjeli smo da obezbijedimo 220 paketa pomoći, što predstavlja pokrivenost od 100% domaćinstava sela Vranj, a koji trenutno žive i borave u selu. Vrijednost predmetne donacije iznosila je 7.000€ i ukoliko bude dodatnih donacija, ovakav vid podrške biće nastavljen sve do okončanja karantina koji je na snazi u Opštini Tuzi.
Ovom prilikom želimo da se javno zahvalimo na izuzetnoj podršci prilikom organizacije, učešća u donaciji i razumijevanju zaposlenih u kompaniji HDL d.o.o iz Podgorice, a posebno vlasniku navedene kompanije g-dinu Lakoviću na izuzetnoj saradnji i pruženoj podršci našoj inicijativi i, naravno, mještanima sela Vranj. Takođe, izuzetnu zahvalnost dugujemo i našim lokalnim i stranim donatorima, bez kojih naša podrška mještanima sela Vranj ne bi bila moguća.
Uz napomenu da ovo nije prva donacija naše dijaspore namijenjena potrebama mještana Vranja, ali jeste prva u ovim teškim trenucima, kada u prvom planu dolaze do izražaja humanost, solidarnost i poštovanje, zbog čega se u ime NVO Razvoj Vranj i mještana sela Vranj još jednom od srca zahvaljujemo. Takođe, ovom prilikom ne smijemo zaboraviti na uloženi trud i rad koji ovih dana ulažu naši volonteri, koji su 24 časa dostupni svim građanima Tuzi i službama Opštine Tuzi na bezuslovnoj podršci koju su nam pružili i koju pružaju svakog dana.

Kontakt info:
• E-Mail: [email protected]
• Tel: +38267419666; +38268227447
• Žiro račun broj: 520-34733-54
www.razvojvranj.me