DRUŠTVO PREPORUKA

BELGIJA: Dvanaestogodišnja djevojčica najmlađa žrtva koronavirusa

Dvanaestogodišnja djevojčica preminula je od posljedica koronavirusa u Belgiji. To je najmlađa do sada zabilježena žrtva u Evropi.

-To je događaj koji je vrlo rijedak, ali koji nas je mnogo potresao – saopštio je virlolog Emanuel Andre na konferenciji za novinare.

U Belgiji je danas zabilježeno 876 slučajeva infekcije koronavirusom, što je manje nego pretohodnih nekoliko dana, kada je taj broj prelazio hiljadu na dnevnom nivou.

Međutim, broj zaraženih kojima je potrebna medicinska pomoć sve je veći. U bolnicama je 4.920 pacijenata zaraženih Kovidom-19, od kojih je nešto više od hiljadu na intenzivnoj njezi. Na respiratoru je 786 osoba. Kapaciteti na intenzivnoj njezi, u zemlji koja raspolaže zdravstvenim budžetom od 26 milijardi, do sada su 53 odsto popunjeni, ali se narednih dana očekuje pojačan priliv oboljelih.

Do sada je u Belgiji registrovano 12.755 slučajeva infekcije. U posljednja 24 sata je od posljedica virusa umrlo 98 osoba, dok je od početka epidemije zabilježeno 705 smrtnih slučajeva.