ART PREPORUKA

POSVETA EMPATIJI I IZGUBLJENIM PRIORITETIMA: ,,Neverne bebe” objavile spot i pjesmu ,,Vodi me odavde” (video)

Screenshot

Mjere obavezne samoizolacije članovi grupe „Neverne bebe“ koriste na najkreativniji mogući način – rade na pjesmama za osmi studijski album u kućnim uslovima a jedna pjesma snimljena u prošloj godini iznenada je u aktuelnim događajima dobila sasvim nova značenja i poruke.
Upravo to je bio motiv da se svi snime u kućnim uslovima i na taj način ekranizuju pjesmu pod nazivom „Vodi me odavde“, saopšteno je iz PR službe benda.
Frontmen ,,Nevernih beba” Milan Đurđević kaže:
„Vodi me odavde” je vapaj i potreba da se probudimo i vratimo korijenima bez agresije, patetike, straha…
Želja da pošaljemo poruku bezuslovne ljubavi kao jedine planetarno važne ideje. Posveta empatiji nestaloj u brzini i izgubljenim prioritetima u kojima je „mi“ nestalo pod velikim „JA“ označivši tako početak duhovnog stradanja koje dovodi do gubitka svega vrijednog i zajedničkog. Ovaj spot je podsjećanje na trenutak kada smo primorani da se vraćamo tamo odakle smo davno došli i ponovo počeli da poštujemo minute u parku, kafu sa prijateljima, sve one svakodnevne a do juče neprimjetne vrijednosti. Otvorite oči, srce za ljubav prema svemu i svima. Vodi me odavde u neki bolji svijet, neko bolje vrijeme koje mora doći a koje možemo napraviti samo – zajedno.
Inače su teški periodi veoma inspirativni za umjetnike, dodaje Đurđević i podsjeća da je njihov treći, kultni album „Južno od sreće“ nastao u periodu bombardovanja. Ovaj, osmi po redu svoje finale doživljava u uslovima koje savremena civilizacija nije ni sanjala niti je za njih mogla da se spremi i ,,neminovno je da to u svojim pjesmama ostavimo kao pečat, dokument jednog vremena.“
Tekst, muziku i aranžman potpisuje Milan Đurđević, produkciju su radili Milan Đurđević i Ivan Vlatković, editing Andreja Stojić, a mastering Filip Vlatković. Numera je odsvirana, otpjevana i snimljena u studiju ,,Neverne bebe” protekle godine. Specijalni gosti su Dragan Ivanović koji je odsvirao kontrabas, Miloš Nikolić (truba), dok je narator Nebojša Bogojević Čarli. Video-produkciju radili su Boris Bakalov i Tijana Sretković.

kud duga