ART PREPORUKA

DAMIR URBAN POZIVA SVE DA UČESTVUJU U PROJEKTU: Dok smo doma, stvarajmo zajedno!

Vizual: Tomislav Torjanac

Damir Urban i njegov bend pozivaju na kreativnost kroz koju šalju poruku ljubavi i zajedništva, poručuju iz ,,Sedme sekunde”.

Urban, jedan od najpoznatijih regionalnih muzičara, iznova podsjeća koliko je bitno da svi poštujemo pravila samoizolacije i ostanemo doma, ali, uz to je odlučio publici dati mogućnost da – dok su doma i možda im fali ideje u što uložiti slobodno vrijeme – skupa s njim stvore nešto novo.

Urban i njegova Četvorka su putem svojih društvenih mreža odlučili pronaći i ponuditi novi način za stvaranje, kako da ostanemo sami, ali ipak svi zajedno i da u tom zajedništvu stvorimo nešto potpuno drugačije.

Njihovu ideju i ,,uputstva” ,,Sedma sekunda” prenosi u cijelosti:

Dragi prijatelji,

kao što smo najavili prije nekoliko dana, objavljujemo demo verziju pjesme Pseća oluja. Naime, kad su nam se ranije dogovoreni koncerti počeli odgađati i otkazivati, zbog novonastale situacije s korona virusom, shvatili smo da će se, barem na neko vrijeme, naš život, kao i životi većine ljudi svijeta, dosta promijeniti. Stoga smo odlučili pronaći novi način kako ipak stvarati i raditi, kako ostati sami, ali ipak svi zajedno. I odlučili smo vama, našoj publici, našim prijateljima i kolegama muzičarima, dati mogućnost da zajedno napravimo nešto novo. Svi smo više-manje u istoj situaciji, pa zašto ne iskoristiti najbolje od nje i isprobati nešto novo, pokušati se okušati u nečemu u čemu smo svi ,,amateri”, jer niko od nas i ne zna kako funkcionisati sada.

Pseća oluja je nastala u našim domovima, za njenu se demo verziju Urban&4 nisu sastali, svako od nas je doma snimao svoj dio koji smo onda na kraju samo ,,spojili”. Našoj maloj akciji se pridružio i naš prijatelj Tomislav Torjanac koji je napravio vizual Pseće oluje.

Ono što bismo mi voljeli je da nam se pridružite. Pošaljite nam svoje izvođenje, u bilo kojoj formi, na bilo kojem instrumentu, samo glasom, tiho ili glasno, cijelu ili samo dio, samo audio ili i video i na [email protected]

Na linkovima koji vam dijelimo ćete pronaći: demo verziju pjesme, tekst, harme, instrumentalnu verziju po kojoj možete pjevati, samo vokalnu po kojoj možete svirati.

Vaše snimke ćemo prikupljati naredne dvije nedjelje i onda koristeći sve te zapise napraviti konačnu verziju pjesme, te ćemo tako svi zajedno, ujedinjeni u svojim ostancima kod kuće, biti tvorci i izvođači Pseće oluje.

Takođe, ako želite dijeliti vaše snimke, označite nas u objavama (i #psecaoluja) da se lakše pratimo. 🙂

Mi vjerujemo da je ovo dobra prilika da po prvi puta ikad radimo pjesmu zajedno s vama, umjesto da pjesmu radimo sami za vas. Nadamo se da ćemo imati konačnu verziju s velikim brojem izvođača.

Ostanite doma, i kad smo odvojeni pjevajmo i svirajmo zajedno!

Sve materijale za učestvovanje u „Psećoj oluji“ pronađite na linku:

https://www.dropbox.com/sh/cohox73vu9eqdgz/AAAzh4R6uRGgQrpKiagOyktKa?dl=0