DRUŠTVO PREPORUKA

VKCG: Veterinari organizuju 24-časovno dežurstvo

Veterinari su organizovali 24-časovno dežurstvo, te stoga molimo držaoce životinja da preglede zakazuju, kako bi se izbjegla gužva i obezbijedila preporučena socijalna distanca od dva metra, saopštio je predsjednik Veterinarske komore Ratko Ralević.

On je istakao da Veterinarska komora u potpunosti podržava vanredne mjere Vlade, koje za cilj imaju zaštitu građana i države od širenja novog koronavirusa, COVID-19.

– Veterinarska komora Crne Gore cijeneći aktuelni trenutak u globalnoj borbi protiv pandemija koronavirusa, Nacionalnom koordinacionom tijelu stavlja na raspolaganje sposobnost i znanje veterinara, kao i njihove ambulante. Takođe, naši veterinari nastaviće kontinuiran rad na terenu, pri čemu će obavezno nositi zaštitnu opremu – napominju oni.

Na osnovu istrazivanja OIE ne postoji opasnost da se zaraza prenese od životinja. Veterinarska komora Crne Gore, u saradnji sa Upravom za bezbjednost hrane veterinu i fito sanitarne poslove i Nacionalnim kordinacionim tijelom, obezbjediće određeni broj zaštitnih maski, s obzirom da ih nije moguće nabaviti na tržištu.

– Veterinarsko osoblje je u stalnom kontaktu sa strankama, vlasnicima životinja, kako u ambulantama tako i na terenu te moraju zaštititi svoje zaposlene u skladu sa preporukama. Veterinarska komora će o tome blagovremeno obavjestiti Veterinarske ambulante i napraviti plan raspodjele na osnovu broja zaposlenih – naglasio je Ralević.