PREPORUKA SPORT

ZVANIČNO: Ronaldo i Mendeš donirali opremu bolnicama u Portugalu

Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN

Portugalski reprezentativac Kristijano Ronaldo i sunarodnik i agent Žorž Mendeš pomogli su zdravstveni sistem svoje zemlje koji je, kao i kod većine evropskih država, uzdrman pandemijom virusa korona.

U pitanju je, kako javljaju iz Juventusa, donacija u vrijednosti od milion eura.

Ronaldo i Mendeš će donirati opremu za dva odjeljenja bolnice ,,Sveta Marija” u Lisabonu. Svako od odjeljenja dobiće po deset kreveta, respiratora, monitora srca, pumpi za infuziju, kao i špriceve, navodi se u saopštenju bolnice. Ta odjeljenja Intenzivne njege biće nazvana ICU Jorge Mendes i ICU Cristiano Ronaldo.

– Žorž Mendeš kontaktirao je sa nama u želji da sa Kristijanom Ronaldom donira opremu za dva odjeljenja Intenzivne njege, za pacijente u kritičnom stanju od kovida-19. Tu su respiratori, monitori, pumpe, kreveti – kazao je predsjednik ,,Svete Marije” Danijel Fero.

Uz to, Ronaldo i Mendeš će, kako je potvrdio predsjednik bolnice ,,Sveti Antonio” Paulo Barbosa, toj zdravstvenoj ustanovi u Portu donirati 15 kreveta za intenzivnu njegu, prijeko potrebne respiratore, monitore i drugu opremu.
– Želimo da zahvalimo Ronaldu i Mendešu na inicijativi, koja je od velike važnosti u vrijeme kada je zemlji svako potreban – rekao je Paulo Barbosa, predsjednik Administrativnog vijeća bolnice ,,Sveti Antonio”.
U Portugalu je do danas od koronavirusa preminulo 289 osoba.

Izvor: CdM