ART PREPORUKA

MAGIJA: Poslušajte saradnju Boža Vreća i Barcelona Gipsy balKan Orchestra u pjesmi ,,Selma”

Foto: Screenshot

Bosanskohercegovački izvođač sevdalinki Božo Vrećo objavio je pjesmu ,,Selma” i spot za nju.
– Jedna divna saradnja sa dragim dječacima i izvrsnim muzičarima Barcelona Gypsy balKan Orchestra koji su sačinili divan aranžman za pjesmu, te francuskim rediteljem Ulisom Pajom, sve je snimano u Barseloni, i pjesma i spot i silno smo uživali – kazao je Vrećo.
Pjesmu je napisao i komponovao ponukan Selmom koja je živjela u staroj ulici Kovači i bila je mlinareva kći, bila je obećana imućnom trgovcu koga nije voljela a sama je bila zaljubljena u kalfu koji je dolazio pod njene pendžere i kucao u saz i pjevao joj, objasnio je Vrećo kako je nastala numera.
– Na vama je da odlučite što je odabrala – rekao je Vrećo.
Plešite, pjevajte i radujte se životu, njegova je poruka.
– Vjerujem da će vam i izolacija brže i lakše proći pjevušeći, budite ljubav, uvijek i u svakom trenutku – kazao je Vrećo.
Ako se situacija sa virusom korona normalizuje do tada, očekuje se da Vrećo opet zapjeva pred publikom u KIC-u ,,Budo Tomović” krajem maja.

U Barcelona Gypsy balKan Orchestru ističu da su istraživali kreativnost doprinošenjem aranžmana pjesmi za koju je muziku i tekst napisao bosanskohercegovački pjevač i kantautor Božo Vrećo, ,,izvrstan izvođač tradicionalnog sevdaha i rušilac normi i stereotipa u balkanskom društvu”.
Prelijepu priču, kako dodaju, objasnio je francuski reditelj Ulis Paja, ,,naš sanjar, kome smo veoma zahvalni za sve, kao i svima koji su učinili ovo mogućim”.
– Neka muzika ostane ,,živa” i snažna i nastavi da nam obasjava duše i osmjehuje se budućnosti koja nas čeka – poručuju iz Barcelona Gypsy balKan Orchestra.
Glumci u spotu su Luka Rojo Kovačević i Injaki Rojo Esteve.
B.R.

kud duga