MODA PREPORUKA

MERCEDES-BENZ RUSKA NEDJELJA MODE: Otkazani svi događaji za ovu sezonu zbog pandemije

Foto: MBFWRussia

Modna komora Rusije, u saradnji sa partnerima i dizajnerima Mercedes-Benz ruske nedjelje mode (Mercedes-Benz Fashion Week Russia),  donijela je tešku zajedničku odluku da se otkažu svi događaji koji je trebalo da budu održani od 31. marta do 4. aprila u moskovskom ,,Manežu”.

Prethodnih 30 dana organizatori iz Modne komore Rusije brižljivo su motrili i analizirali širenje virusa kovid-19 na dnevnoj bazi. Modna komora Rusije vodila je sveobuhvatne konsultacije sa Federalnom službom za nadzor zaštite prava potrošača i dobrobiti čovjeka u Rusiji (Rospotrebnadzor), kao i moskovskom Službom za zdravlje i bezbjednost kako bi kreirala set preventivnih mjera za događaj koji je slijedio. Međutim, uslijed pogoršanja situacije na globalnom nivou, zaključak je da je jedini bezbjedni način da se u potpunosti otkaže ovaj događaj kako bi se osiguralo zdravlje svih uključenih.

– Modna komora Rusije nosi veliku dozu odgovornosti, jer svake sezone na MBFWRussia radi više od 1.500 osoba – organizatora i partnera, dizajnera i njihovih timova, šminkera i frizera, manekena, tehničkog osoblja, obezbjeđenja, da ne govorimo o velikom broju novinara, kupaca i blogera. Ovim putem saopštavamo da pomjeramo sve aktivnosti nedjelje mode na onlajn bazu za ovu sezonu.  Na ovaj način možemo da garantujemo beskontaktni, u potpunosti bezbjedan način da našim dizajnerima osiguramo neophodni prostor za predstavljanje ove sezone – kazao je predsjednik Modne komore Rusije Aleksandar Šumski.
Modna komora Rusije i Modni fond strimovaće niz onlajn događaja u aprilu i maju ove godine, koji će na najbolji način podržati ruske modne dizajnere i bezbjedno im omogućiti da predstave najnovije kolekcije. Četrdeseta sezona Mercedes-Benz ruske nedjelje mode tako će biti održana onlajn, putem virtuelnog striming servisa www.aizel.ru – vodećeg ruskog onlajn dizajnerskog prodavca na malo. Datumi i detalji onlajn događaja biće objavljeni uskoro.

Na kraju, željeli bismo da zahvalimo svima koji su bili uključeni u ovaj događaj na razumijevanju, fleksibilnosti i poštovanju naše odluke. Za najnovije informacije o ovoj sezoni Mercedes-Benz ruskoj nedjelji mode posjetite zvanični vebsajt www.mercedesbenzfashionweek.ru/en i službene naloge na društvenim mrežama:

 

Russian Fashion Council:

https://www.instagram.com/russianfashioncouncil

https://www.facebook.com/RFCouncil

https://vk.com/russianfashioncouncil

Mercedes-Benz Fashion Week Russia:

https://www.instagram.com/mbfwrussia

https://www.facebook.com/MBFWRussia

https://vk.com/mbfwrussia

https://t.me/mbfwrussia

https://twitter.com/MBFWR

https://www.youtube.com/user/mbfweekrussia

 

Mn.M.