Milica i Milan svojim stanarima neće naplatiti kiriju u vanrednom stanju! Pozivaju i ostale stanodavce da urade isto!

Dok svi strahuju za svoje finansije u vanrednom stanju, oni su riješili da se odreknu sigurnog priliva novca od stana koji izdaju i tako pomognu svojim stanarima.

Milica Vunjak, majka dvoje male djece, kaže da joj nije bilo teško da se odluči na ovaj korak.

-S obzirom na to da imam bebu od dva i po mjeseca i starijeg sina koji ima šest godina, nisam u mogućnosti da volontiram, pomognem penzionerima i onima kojima je sada potrebna pomoć nas mlađih. To me je navelo da razmišljam šta je to što ja mogu da učinim, makar to bilo i mikro dobro djelo- kaže Milica koja je svojim stanarima saopštila radosne vijesti.

Žena koja nije željela da zarađuje na tuđoj muci, sebe naziva “Obična žena”! Mi ipak kažemo “Primjer žena”

-Jasno je da možda nisu svi stanodavci u mogućnosti da se odreknu ovog priliva, nekima je to možda jedini prihod, ali sigurna sam da ima onih koji imaju mogućnost da se odreknu tog novca. Imamo dužnost kao ljudska bića da u ovako teškim momentima pomognemo jedni drugima, na svaki mogući način. Imamo dužnost prema našoj djeci, da ih učimo kako da budu dobri ljudi- kaže ova mlada i ponosna majka i otkriva nam kako ona provodi dane u izolaciji.

-Suprug radi, jer radi u medijima, a znamo da su i oni u ovim teškim danima na svojim radnim mjestima, tako da sam većinu dana sama sa djecom. Igramo se, mazimo se, volimo se, kuvamo, igramo društvene igre, peremo rukice 100 puta dnevno… Jedan od stručnjaka kaže da se ruke peru onoliko koliko je potrebno da se otpjeva cijela pjesmica “Danas nam je divan dan”, što je sjajna zanimacija za djecu… Ne idemo nigdje, sprovodimo sve mjere koje se preporučuju, jer želimo da zdravi uživamo u svim narednim lijepim danima koji će doći kada se završi sve što se trenutno dešava. Ja ustajem prije djece, da popijem kafu i to je jedan od mojih važnih rituala- priča  Milica i poziva sve stanodavce, koji su u mogućnosti, da krenu njenim putem i od stanara ne traže kiriju u vanrednom stanju.

Izvor: kafoholicarke.rs