DRUŠTVO PREPORUKA

NLB BANKA: Razvija se jednostavno i sigurno rješenje za prijavu klijenata na moratorijum na otplatu kredita

NLB Banka je tokom dana dobila veliki broj poziva od građana koji su se interesovali za mogućnosti i rješenja definisanih Odlukom o privremenim mjerama za ublažavanje negativnih uticaja
novog koronavirusa na finansijski sistem, a posebno na dio odluke, kojom korisnici kredita (pravna lica, fizička lica, preduzetnici i ostali korisnici kredita) odobrenih od strane banaka imaju pravo na moratorijum na otplatu kredita u trajanju do 90 dana, saopšteno je iz NLB Banke.

– U cilju zaštite građana, naših klijenata, zbog trenutnog stanja u zemlji, koje je izazvano epidemijom korona virusa, NLB Banka ubrzano radi na pripremi rješenja kojim će građani na jednostavan, siguran i bezbjedan način, isključivo elektronskim putem, moći da dostave zahtjev za moratorijum na otplatu kredita. Zahtjev neće biti moguće podnijeti u filijali. Izuzetak od ovog pravila činiće penzioneri, koji će zahtjev moći da podnesu telefonskim putem pozivanjem broja 19888, čime neće biti potrebe za dolazak u banku i nepotrebnog dovođenja u rizik po zdravlje najosjetljivije grupe građana od mogućeg obolijevanja od korona virusa – navodi se u saopštenju NLB Banke.

U ponedeljak, 23. 3, Banka će imati spremno rješenje i obavijestiće klijente o svim neophodnim detaljima za prijavu a nakon dobijanja preciznijeg Uputstva za primjenu Odluke od strane CBCG.

Sve informacije kao i do sada klijenti mogu dobiti na broj Kontakt centra banke 19888 ili pozivom svog komercijaliste.

– NLB Banka s pažnjom prati smjernice Instituta za javno zdravlje i Vlade Crne Gore, poštuje donešene odluke i dnevno donosi mjere sa ciljem prevencije pojave epidemije korona virusa. O svim novinama u radu, redovno ćemo informisati zainteresovane građane putem bančinih zvaničnih kanala komunikacije, te putem medija, čija uloga je u datoj situaciji nemjerljiva – zaključuje se u saopštenju NLB Banke.