ART PREPORUKA

CNP PORUČUJE – OSTANI DOMA: Uskoro predstave na TV, direktori doniraju trećinu plate

Foto: Boris Šekularac/MNE magazin

Crnogorsko narodno pozorište je, iako prinuđeno da obustavi svoj repertoar, u ovoj situaciji uz svoju publiku i svoju državu Crnu Goru. Pozorišni čin ne postoji bez direktnog odnosa između publike i scene, ali ćemo u danima koji su pred nama pokušati drugim medijima da nadoknadimo građanima naše države nedostatak aktivne pozorišne produkcije, navodi se u saopštenju CNP-a.
– U saradnji sa Ministarstvom kulture i drugim institucijama kulture objavljivaćemo snimke naših predstava na zajedničkoj online platformi. Višedecenijska bliska saradnja sa Javnim servisom RTCG od sljedeće nedjelje rezultiraće prikazivanjem ekskluzivnih i najznačajnijih projekata CNP na programima RTCG, o čemu će naša javnost biti blagovremeno obaviještena. Poštujući preporuku premijera Markovića, poslovni i umjetnički direktori CNP će donirati trećinu svoje plate Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti – saopšteno je iz Crnogorskog narodnog pozorišta.
Nacionalni teatar koristi priliku da pozove svoju publiku i građane naše države da sa punim povjerenjem i ozbiljnošću ispoštuju sve preporuke Vlade Crne Gore i Instituta za javno zdravlje u cilju suzbijanja pandemije korona virusa. Ostani doma!, poručuju iz CNP-a.

kud duga