DRUŠTVO PREPORUKA

MP: Nastava na daljinu počinje sljedeće sedmice

Ministarstvo prosvjete danonoćno radi na pripremi novog koncepta nastave na daljinu koja će se obavljati pod sloganom #UčiDoma i sa kojom će se krenuti početkom sljedeće sedmice, saopšteno je iz ovog resora.

Podrazumijevaće učenje putem televizijskih kanala, YouTube kanala i sadržaja na e-platformama, o čemu će javnost biti detaljno obaviještena do kraja sedmice, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović.

-Oko 100 ljudi je uključeno u projekat i daju svoj maksimum kako bismo samo u nedjelju dana, koliko imamo na raspolaganju za osmišljavanje i realizaciju Projekta, dobili najviše što se može za ovako kratko vrijeme – rekao je Šehović, i dodao da uprkos ogromnim naporima kompetnog prosvjetnog resora, ne bi bilo moguće realizovati ovaj zahtjevan posao bez nesebične podrške društveno odgovornih partnera van sistema obrazovanja.

On je zahvalio partnerima u ovom projektu i dodao:

-Vjerujemo da će roditelji i škole biti najbolji i najveći partneri, koji će, pomažući djeci da savladaju gradivo, podržati napore svih koji su se potrudili da omoguće alternativne načine učenja – poručio je ministar.

On je zaključio da bi u ovim danima moto svih u sistemu obrazovanja trebalo da bude “I zdravlje i znanje!”, i izrazio uvjerenje da ćemo kao društvo pokazati da je to moguće.