DRUŠTVO PREPORUKA

KCCG: Glavni grad donirao sredstva za kupovinu tri respiratora

Glavni grad će u toku dana Kliničkom centru Crne Gore uplatiti 52.000 eura za nabavku dva respiratora, a kako je istakao gradonačelnik Ivan Vuković, na inicijativu gradskih privrednih društava – preduzeća čiji je osnivač Glavni grad, obezbijeđena su sredstva za nabavku još jednog respiratora.

-Osim toga, odlučili smo da KC doniramo 100 kompleta uniformi i mantila, kao i da obnovimo dio inventara u JZU Hitna pomoć. U saradnji sa kolegama iz Doma zdravlja adaptirali smo Dom zdravlja u Tološima i na taj način stvorili još bolje uslove da se skupa kao država i društvo nosimo sa ovim problemom – istakao je gradonačelnik, koji je danas posjetio KCCG i sastao se sa direktorom KCCG Jeftom Erakovićem.

Kako je poručio, kompletan institucionali kapacitet Glavnog grada, svi resursi biće na raspolaganju KCCG i medicinskim radnicima.

-Glavni grad apsolutno stoji uz one koji će u predstojećim danima i sedmicama ponijeti najteži teret odgovornosti, a to su zdravstveni radnici. Izuzetno smo ponosni na njihov učinak do sada, upravo zahvaljujući njihovom kvalitetnom radu i podršci nadležnih državnih organa, Crna Gora se tek nakon tri mjeseca suočava sa činjeniciom da imamo prve slučajeve zaraze koronavirusom – istakao je gradonačelnik Vuković.

On je podsjetio građane da svako od njih najbolje može pomoći tako što će slijediti uputstva i poštovati odluke Vlade Crne Gore.

-Ostanite doma, ne izlazite iz kuće bez prijeke potrebe. Nema potrebe da zbog neozbiljnosti ugrozimo naš i tuđi život. Najbolje ćemo pomoći ljudima na terenu i zdravstvenim radnicima tako što ćemo biti odgovorni – zaključio je gradonačelnik.

Eraković je istakao da je Glavni grad, kao i mnogo puta do sada, prepoznao prave ideje, prave korake i prave investicije, a da je ovog puta u pitanju najznačajnija investicija – novi respiratori i medicinska oprema koja je neophodna Kliničkom centru Crne Gore.

-KCCG je na vrijeme krenuo sa pripremama za borbu protiv virusa, ali svaka pomoć je dobrodošla, kao što je i pomoć od Glavnog grada. U nadi da nam ovi respiratori, u ovom vremenu koje dolazi, možda neće biti ni potrebni, nego da će biti samo za slučaj rezerve, želim još jednom da se zahvalim. Čitav kolektiv KCCG znaće, kao i do sada, da cijeni pažnju Glavnog grada – zaključio je Eraković.