DRUŠTVO PREPORUKA

MINISTARSTVO ZDRAVLJA: Kina donira medicinsku opremu Crnoj Gori

Ambasada NR Kine u Crnoj Gori obavijestila je Ministarstvo zdravlja da će, na osnovu nedavnih zahtjeva crnogorskog ministra zdravlja, pokazajući solidarnosti kineskog naroda prema crnogorskom narodu, kao i tradicionalnog prijateljstvo između dve zemlje i njihovih naroda, NR Kina donirati Crnoj Gori određenu medicinsku opremu.

Ministar zdravlja, Kenan Hrapović izrazio je duboku zahvalnost Narodnoj Republici Kini za pomoć u dopremanju medicinskih sredstava i opreme u trenutku kada se cijeli svijet suočava sa pandemijom novog koronavirusa.

Kako navode iz Ministarstva zdravlja, Kina je Crnoj Gori donirala 1.000 komada medicinskih maski N95, 1.000 masaka za operaciju, 1.000 komada medicinske zaštitne odjeće, 1.000 pari rukavica za operaciju, 1.000 pari medicinskih navlaka za cipele, i dva respiratora.

-Ambasada Narodne Republike Kine u Crnoj Gori, kinesko Ministarstvo vanjskih polova i povezani organi će i dalje tražiti kanale za nabavku potrebnih medicinskih materijala za Crnu Goru.Kineski narod će i dalje dati podršku crnogorskom narodu – poručili su iz Ambasade NR Kine.

Iz Ambasade Narodne Republike Kine u Crnoj Gori zahvalili su Ministarstvu zdravlja Crne Gore na saradnji i prijateljskom odnosu.