PREPORUKA SPORT

OSMINA FINALA LIGE EVROPE: Odigrano šest mečeva, dva odložena

Slavlje Mančester junajteda (Foto: Uefa via Getty Images)

Odigrani su prvi mečevi osmine finala Lige Evrope.
U prvom, Bašakšehir je slavio na svom stadionu ,,Fatih Terimu” u Istanbulu protiv Kopenhagena. Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Viska, u 88. minutu, sa penal-linije.
U drugom, Bazel je na gostujućem terenu ,,Komercbank areni” u Frankfurtu, pobijedio Ajntraht 3:0. Kampo je postigao gol u 27, Bua u 73, a Fraj u 85. minutu. Meč je odigran bez publike.
U trećem, Mačester junajted je goste iz LASK-a na ,,Rajfajzen areni” u Pašingu počastio sa pet golova u mreži. Golove su postigli Igalo u 28, Džejms u 58, Mata u 82, Grinvud u 92. i Pereira u 93. minutu. Utakmica je odigrana bez publike.
U još jednom meču bez publike, Olimpijakos je na svom ,,Jorgos Kareskakisu” remizirao 1:1 sa Vulverhemptonom. Golove su postigli El Arabi u 54. za Olimpijakos i Neto u 67. minutu za Vulvse.
Rendžersi su na svom stadionu ,,Ibroks” u Glazgovu poraženi od Bajera 3:1. Golove za Bajer postigli su Haverc, iz penala, u 37, Arangis u 67. i Bejli u 88. minutu, dok je strijelac za Rendžerse bio Edmundson u 75. minutu.
Šahtjor je na gostujućem terenu ,,Folksvagen areni” pobijedio Volfsburg 2:1. Golove za Šahtjor postigli su Moraeš u 17. i Antonio u 73. minutu, a za Volfsburg Bruks u 48. minutu.
Odloženi su mečevi Sevilja-Roma i Inter-Hetafe.
B.R.