DRUŠTVO PREPORUKA

HRAPOVIĆ: U Crnoj Gori nema koronavirusa, apel da se ne širi panika

Foto: gov.me

U Crnoj Gori do sada nije potvrđen nijedan slučaj novog koronavirusa, kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović. On je apelovao na javnost da ne diže paniku i unosi uznemirenost širenjem dezinformacija prije svega putem društvenih mreža naročito o tome da slučajevi postoje ali da se skrivaju.

-U laboratorijama Instituta za javno zdravlje tokom jučerašnjeg popodneva testirano je pet osoba i svi rezultati su negativni što čini ukupno 44 testirane osobe od početka sprovođenja zdravstveno-sanitarnog nadzora i drugih mjera usmjerenih ka prevenciji importacije i suzbijanju infekcije – kazao je Hrapović.

Rezultati svih dosadašnjih analiza, kako je istakao, su negativni.

Ministar apeluje na javnost da ne diže paniku i unosi uznemirenost širenjem dezinformacija prije svega putem društvenih mreža naročito o tome da slučajevi postoje ali da se skrivaju.

-Apsolutni je imperativ i u interesu zaštite zdravlja cijelog stanovništva da komunikacija o eventualnim slučajevima infekcije koronavirusom bude pravovremena. Nivo rizika od pojave koronavirusa u Crnoj Gori je visok i izvjesno je da će se pojaviti kod nas, a kada se to desi, javnost će biti obaviještena istog trenutka – kazao je Hrapović.