Porto Novi
PREPORUKA SPORT

KORONA VIRUS: Odlažu se utakmice kvalifikacija za SP u Kataru

Foto: FIFA

Nakon konsultacija sa azijskim fudbalskim savezima, FIFA i Azijskom fudbalskom konfederacijom (AFC) dogovoreno je da se, zbog situacije sa korona virusom, odgode nadolazeće azijske kvalifikacije za FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022, saopšteno je iz FIFA.
– Utakmice, koje su prvobitno bile predviđene za međunarodni ,,prozor” od 23. do 31. marta 2020. i od 1. do 9. juna 2020. godine, odlažu se. FIFA i AFC razgovaraće o daljim detaljima tih utakmica. U cilju pružanja podrške dotičnim savezima i pod uslovom da bezbjednost svih uključenih pojedinaca ispunjava tražene standarde i da se savezi reprezentacija koje igraju jedna protiv druge međusobno dogovore, mečevi se mogu igrati tokom međunarodnih ,,prozora” u martu ili junu 2020. godine, ali uvijek uz prethodno odobrenje FIFA i AFC – navodi se u saopštenju FIFA.
FIFA i AFC takođe su se dogovorili da odlože prvenstvo AFC u futsalu u Turkmenistanu 2020, a koje služi kao kvalifikacije za FIFA Svjetski kup u futsalu u Litvaniji 2020, od 5. do 16. avgusta 2020. godine.
Predviđeno je da se kvalifikacije za olimpijske fudbalske turnire igraju prema rasporedu, osim plej-ofa za olimpijske kvalifikacije dama između Koreje i Kine, koji će sada biti održan tokom međunarodnog ,,prozora”; od 1. do 10. juna 2020. godine.
FIFA i AFC nastaviće da procjenjuju situaciju u vezi sa korona virusom i odlučiće da li su potrebne dodatne promjene u rasporedu azijskih kvalifikacija za FIFA Svjetski kup 2022, uvijek sa ciljem bezbjednosti i zdravlja svih učesnika, zaključuje se u saopštenju FIFA.
B.R.